Već prvom sezonom zasluženo je proglašena hit-serijom, a priča o najpoznatijim likovima iz horor literature oduševila je gledaoce širom svijeta. I druga sezona ove gotičke serije potvrdila je status jedne od najboljih serija s ovim temama na televiziji, a  još uvijek u njoj odlično glume prelijepa Eva Green i legenda – Timothy Dalton

Kada pogledamo unazad godinama, možemo na prste jedne ruke prebrojati serije horor žanra, a da su uz to kvalitetne, kako pričom, tako produkcijom i castom. Nekako se prednost uvijek davala drugim žanrovima, a horor bi bljesnuo tek s vremena na vrijeme. Međutim, sa velikom ekspanzijom i popularizacijom TV serija poslednjih godina, TV kuće su se dale u potjeru za sadržajem koji se razlikuje od drugih i koji u moru novih serija može privući gledaoce. Tako su se okrenuli i horor žanru, koji za razliku od drugih žanrova, bar kad je o serijama riječ, nije bio toliko eksploatisan.

Penny Dreadful je koprodukcija američke TV kuće Showtime i britanske Sky Atlantic. Autor serije je izuzetno poznati scenarista, pisac i producent (John Logan) koji ima iza sebe prave blockbustere kao što su SkyfallGladiatorThe Last Samurai, Rango, The AviatorAny Given Sunday itd. Koproducent serije je takođe izuzetno poznati režiser i producent Sem Mendes.

Naziv je dobila prema jeftinim britanskim publikacijama (koje su koštale jedan peni) koje su izlazile u 19. vijeku. Penny Dreadful je horor/drama smeštena u viktorijanski London. Priča je okupila razna, draga nam čudovišta, britanske i irske fantastike, a među njima i ona najpoznatija iz djela Oskara Vajlda, Brema Stokera i Meri Šeli, a to su Slika Dorian Greja, Drakula i Frankenštajn. Pored njih pojavljuju se i ostala čudovišta i mračne sile kao što su demoni, vukodlaci, vampiri, vještice itd. Međutim, varate se ako mislite da je to sve prikazano na klasičan način i "na izvol’ te".

Nova sezona serije Penny Dreadful na programu OBN TV treba startovati od 11.09.2016. u 23 sata!

(Doznajemo.com/Promo)