Na osnovu odluka Vlade, Ministarstvo za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo je Javni oglas za prodaju 41 službenog putničkog motornog vozila i jedne autodizalice.

Putem javne licitacije MUP HNK-a namjerava prodati brojna vozila marki Opel, VW, Škoda, Ford, Mercedes, Mitsubishi, te čak i jedan motocikl marke BMW, a početne cijene vozila za licitaciju su između 400 i 5.300 KM.

Na ovoj javnoj licitaciji mogu učestvovati sva fizička i pravna lica koja uplate kauciju u iznosu od deset posto od početne cijene za pojedinačno vozilo ili pet posto za ukupnu početnu cijenu jedne LOT grupe vozila, čije cijene dosežu gotovo 28.000 KM, javlja Radio Sarajevo na svojoj Internet stranici.

Sva vozila mogu se pregledati u krugu Policijske stanice Mostar - Jug, Buna bb, i to u ponedjeljak, 13.02. ove godine, u periodu od 10 do 11 sati, izuzev autodizalice, koja se nalazi ispred autoradionice PU Mostar, koja se može pregledati na isti dan u periodu od 11.30 do 12.30 sati.

Takođe, isti dan trebaju biti uplaćene kaucije na blagajni MUP-a HNK-a u ulici Brune Bursića bb, u periodu od 10 do 15 sati.

Više informacija o ovom oglasu možete da dobijete na broj telefona 036/383-320 ili na OVOM LINKU.