Prije dva mjeseca nezapamćena tragedija potresla je Bosnu i Hercegovinu. U subotu 11.11.2017. godine oko 22 sata  dvadesetogodišnja Asmira Smajić je poginula u automobilu zajedno s vršnjakom Halilom Zahirovićem. U smrt je otišla držeći se za ruke sa Halilom, dečkom s kojim je bila u vezi posljednje četiri godine i za kojeg se imala namjeru udati.

Podsjetimo, Asmira i Halil stradali su u kalesijskom mjestu Kazan Vir na lokalnom putu Kalesija - Gojčin. Golf “dvojka” kojeg je Halil posudio od prijatelja sletio je s ceste i završio u rijeci Spreči.

Automobil je bio parkiran pored puta, te je samo kliznuo u Spreču. Navodno, golf je imao podignutu ručnu kočnicu kad je izvučen iz vode, a mjenjač je bio u brzini, te pretpostavljaju da je auto u rijeci završilo zbog klizanja zemljišta pored puta, gdje je automobil bio parkiran.

POVEZANO
Asmira i Halil Golf slijetanje KalesijaDETALJI TRAGEDIJE: Svi bili u šoku dok su izvlačili auto iz rijeke! TIJELA ASMIRE I HALILA bila su..

Sve se dogodilo kod mosta "Sead Džafić", gdje su zaljubljeni mladi iz ovog kraja često provodili svoje vrijeme.

Nakon mnogo priča kako bi se na tom mjestu trebala staviti ograda ili neka druga prepreka da se ne bi moglo parkirati i na taj način spriječiti nova nesreća, konačno je to i urađeno, javila je Neon TV, uz objašnjenje i fotografije:

- Na mjestu gdje se dogodila nesreća postavljen je "branik" odnosno nasuto kamenje. Iako možda nismo očekivali takvu prepreku, važno je da ista postoji i da se time spriječe nove nesreće, nove boli i gubici ljudskih života.

Most Kalesija ograda 0

Most Kalesija ograda 0

Most Kalesija ograda 0

POVEZANO
Asmira Halil posmrtnicaKAKVA JE TO LJUBAV BILA... Familije dvoje poginulih mladih (20) ipak odlučile da ih ukopaju odvojeno