Padaju žrtve velikih hladnoća u Srbiji!

U bosilegradskom selu Jarešniku, u snijegu je pronađeno, u jarku pored puta, tijelo 49-godišnjeg muškarca, što je druga žrtva ledenog vremena u Srbiji, javljaju "Južne vesti". Prema nezvaničnim informacijama, do smrti je došlo uslijed smrzavanja.

"Južne vesti" navode da u policiji u Vranju nisu željeli da iznose ostale podatke, ali da im je potvrđeno da je slučaj prijavljen u utorak oko 18 sati, te da je policija je izašla na lice mjesta, kao i da je ljekar konstatovao da na tijelu ne postoje tragovi nasilne smrti. O slučaju je obaviješteno Više javno tužilaštvo u Vranju.

To je druga žrtva smrzavanja na jugu Srbije, nakon što je u doljevačkom selu Malošište pronađeno tijelo 75-godišnjeg muškarca. V.M. (75) iz Malošišta, koji je nestao 26. februara, a pronađen je mrtav na poljskom putu u ataru ovog mjesta u opštini Doljevac.

Prema prvim nalazima on je preminuo usljed smrzavanja, javio je RTS.

Beogradski Blic podsjeća da je nestanak V.M, koji je bolovao od senilne demencije, prijavljen u ponedjeljak oko 19.50 časova, nakon čega je raspisana potraga za njim, međutim, njegovo beživotno tijelo pronađeno je juče ujutro na lokalnom poljskom putu na mjestu zvanom "Zbirište" u ataru Malošišta.

Ustanovljeno je da je preminuo usljed smrzavanja.

Podsjetimo, ledeni talas zahvatio je Srbiju u noći između nedjelje i ponedjeljka, donoseći veoma niske temperature. Snijeg je u većini mjesta padao više od 30 sati što je prouzrokovalo brojne probleme, pogotovo u saobraćaju. U Zaječaru i Boru proglašena je vanredna situacija, a problemi su i u Nišu.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić izjavio je agenciji Beta da su na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snijega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

Prema prognozama meteorologa, od sutra, pa sve do nedjelje na snazi će biti crveni meteoalrm skoro u cijeloj Srbiji, a jutarnje temperature mogle bi se spustiti i do -20, navodi B92.

Problema s snježnim nanosima i niskim temperaturama ima i u ostatku regije.

POVEZANO
Snijeg Kotor 27/02/2018SNIJEG PAO I UZ MORE: Meteorolozi danas objavili i datum odlaska ekstremnih hladnoća?!