Planinarski pohod u Dolmitima jedne familije iz Italije pretvorio se u pomalo jezivo iskustvo, nakon što je golemi smeđi medvjed pratio 12-godišnje dijete niz planinsku stazu.

Na videu ovog susreta koji se dogodio u Trentinu (sjeverna Italija), može se vidjeti 12-godišnji Alessandro kako polako korača prema poočimu - dok ga smeđi medvjed prati pomno iza...

Dječakov očuh može se čuti kako pokušava nagovoriti dječaka da se nastavi mirno kretati prema njemu, te ne uznemiri životinju, uzvikujući «dođi, Ale, dođi... Ne okreći se prema njemu!» dok se polako kreću kroz grmlje i niz stazu, i dok medvjed ide iza dječaka.

NEOČEKIVANI SUSRET. Gospodin Loris Calliari, dječakov poočim, koji je snimio neočekivani susret na videu, izjavio je da je u nedjelju ujutro grupa od oko šest članova familije krenula na izlet u planine u blizini njihove kuće u dolini, odnosno u selu Sporminore.

Alessandro je skupljao borove grančice u grmlju, gdje je, kako se vjeruje, medvjed spavao.

POVEZANO
Medvjed 3 videoBLISKI SUSRET S MEDVJEDOM NA JEDNOJ OD BOSANSKIH PLANINA: Pogledajte kraj!

BILI SPREMNI. Inače, prije mjesec dana gledali su videozapis šta treba učiniti ako nalete na medvjeda, a Calliari je objasnio: «Dakle, bio je spreman...»

Na kraju videa, smeđi medvjed gubi interesovanje i okreće se, a Alessandro se može čuti kako pita očuha: «Jesi li snimio?»
Familija je odlučila podijeliti video na društvenim mrežama nakon što su shvatili kakvo je nesvakidašnje iskustvo koje su zabilježili.

POVEZANO
Medvjed otvara vrata autaNEVJEROVATNO! Medvjedica otvara vrata auta i ulazi u njega kao čovjek (VIDEO)