Ugledni ginekolog dr. Biagio Adile, 65-godišnjak koji vodi Urološko odjeljenje bolnice Vila Sofia u Palermu (Italija) suočen je s vrlo teškim optužbama za sek*ualno zlostavljanje jedne svoje pacijentice!

Navodna žrtva je 29-godišnjakinja, imigrantkinja iz Tunisa, koja već duže vrijeme pati od ozbiljnog urološkog problema, zbog čega je odlučila potražiti pomoć doktora u poznatoj medicinskoj ustanovi. Međutim, kako se sumnja, u dva navrata je bila žrtva sek*ualnog zlostavljanja tokom posjeta profesoru Adileu.

Tokom svjedočenja pred istražnim organima, uz pomoć prevodioca i u prisustvu psihologa specijalizovanog za žrtve ovog oblika nasilja, žena je izjavila da je prvi put silovana od strane dr. Adilea u dvanaestom mjesecu prošle godine i to u prostoriji u kojoj on obavlja konsultacije s pacijentima.

Tom prilikom je, kako tvrdi, umjesto medicinskih savjeta i liječenja njenog problema, bila predmet sek*ualnog zlostavljanja. U šoku, nakon tog prvog puta, nije nikom ništa govorila.

UŽAS SE PONOVIO. Međutim, kasnije joj je ginekolog zakazao novi pregled, navodno zbog besplatnog skeniranja, u jednoj drugoj bolnici. Ponovo se ponovilo zlostavljanje, ali je ovoga puta žena zabilježila ono što se dešavalo svojim mobilnim telefonom. Tako ju je savjetovala prijateljica kojoj se povjerila.

ISTRAGA. Video teško inkirminira profesora. Bio je dovoljan da se ugledni ginekolog nađe u pritvoru iza rešetaka.

Dr. Adile je, inače, vrlo ugledan građanin i čak je bio kandidat za gradonačelnika u Racalmutu. Zbog toga su mnogi ljudi u nevjerici i smatraju da optužbe protiv njega nisu istinite i da će «istina isplivati na vidjelo».

Međutim, policija istražuje da li je bilo još slučajeva poput ovog s 29-godišnjakinjom.

POVEZANO
Ginekolog ilustracija"MISLILA SAM DA JE GINEKOLOG" Došao mi je u kućnu posjetu, a onda je svoje prste stavio u moj...