Dvoje djece nastradalo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošle noći na putu Novi Karlovci - Novi Slankamen. Kako se doznaje, nastradala je djevojčica N.Ž. stara godinu dana i dječak N.Ž. star 8 godina, dok su još tri osobe povrijeđene.

Majka i otac su zadobili teške povrede, a dječak M.Ž. star 5 godina lakše.

Djevojčica je preminula na licu mjesta, dok je dječaku (8) konstatovana smrt u Hitnoj pomoći u Beški. Petočlana porodica se nalazila u automobilu marke Renault Clio inđijskih registracija.

Prema prvim informacijama, vozač Milan Ž. (44) izgubio je kontrolu nad vozilom, sletio s ceste, prevrnuo se, potom udario u drvo i završio na krovu.

Peteročlana familija se kretala ka Novim Karlovcima, gdje žive, a kako se doznaje otac Milan Ž. i majka Vanesa Ž. (34) su teško povrijeđeni, a dijete (5) je zadobilo lakše povrede i oni su prevezeni u KC u Novom Sadu.

Prema prvim rezultatima istrage, zbog neprilagođene brzine automobil je sletio s ceste i prevrnuo se, pritom je udario i u drvo, a završio je na krovu, piše Pink.

Po nalogu tužioca naređeno je vještačenje automobila kako bi se utvrdilo da li je bio tehnički ispravan kada je došlo do tragične nesreće, a treba biti utvrđeno da li su vozač i suvozač bili vezani sigurnosnim pojasem, odnosno da li su djeca koristila sigurnosni pojas ili odgovarajuća dječija sjedala.

POVEZANO
Novi Slankamen nesreća porodica 1NISMO MI KRIVI, MI SMO DOBRA PORODICA, POMOZITE! Dijete iz jarka dozivalo poslije strašne tragedije