Dejan Canić (52) iz Sokobanje u Zaječarskom okrugu u Srbiji odveo je ženu Marinu (39) na ručak na Rtanj kako bi, navodno, izgladili odnose. Ubio ju je, a zatim i sebe. Iza njih ostalo dvoje maloljetne djece

Tijela bračnog para koji je nestao prije dva dana pronađena su juče ujutru na planini Rtanj.

Kako doznajemo, Dejan, koji je bio u svađi s Marinom, najvjerovatnije zbog ljubomore, predložio je u nedjelju supruzi da se pomire i da odu zajedno u jednu kafanu na Rtnju.

- Svađe je bilo i neposredno prije tragedije. Dejan se potom navodno pokajao i izvinio supruzi. U znak pomirenja predložio joj je da odu na ručak, što je ona prihvatila. Međutim, on je planirao nešto mnogo gore - priča izvor blizak istrazi.

PRETRAGA TERENA. Kako doznajemo, dok se Marina spremala za odlazak na ručak pomirenja, Dejan je odjurio do stana u gradu i od jedne rođake uzeo pištolj.

- Rođaka ga je vidjela uznemirenog i posumnjala je da slijedi neka nevolja, pa je obavijestila ostale ukućane. Međutim, njih dvoje su se u međuvremenu odvezli, a niko nije znao u kojem su pravcu otišli. Kad se sutradan nisu pojavili, rodbina je slučaj prijavila policiji. Poslije pretrage terena, Cenići su nađeni mrtvi na jednom poljskom, nekada vojnom putu na Rtnju, u ataru sela Rujišta. Pretpostavlja se da je zločin izvršen u nedjelju oko 22 sata. Dejan je pucao u suprugu iz pištolja, a potom izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu. Leševi su nađeni oko 25 metara od glavnog puta - navodi naš sagovornik.

USVOJILA JE TETKA. Dejan i Marina su ostavili za sobom dvije maloljetne kćerke, jednu na početku osnovne, a drugu na startu srednje škole. Komšije kažu da je uzrok tragedije najvjerovatnije ljubomora. Navodno, Marina se liječila od raka.

- Marina je bila vesela, druželjubiva i ljubazna žena, što se izgleda nije dopadalo Dejanu, pa je povremeno dolazilo do bračnih razmirica. Ona je bila divna žena. U prodavnici koju je držala uvijek je bila ljubazna prema svima. Često smo zajedno vodile djecu u školu. Bila je pažljiva i brižna majka. Vjerujem, i uzorna supruga... - navodi Marinina prijateljica.

Poznanici kažu da je Marina kao djevojka došla iz sela Prekonozi.

- Usvojila ju je tetka Slavka koja ju je školovala. Nakon udaje sagradila joj je u dvorištu prodavnicu koja je registrovana na Marinino ime. Suprug Dejan bio je zaposlen u Tehničkom pregledu "Uzor" u Sokobanji. Naizgled su bili srećna porodica - tvrde poznanici Cenića.

(Doznajemo.com/Kurir)