Izuzetno teška saobraćajna nesreća dogodila se u Njemačkoj kod grada Butzbach u distriktu Wetteraukreis (Hessen), Prilikom prestrojavanja na Gambach petlji došlo je do sudara u kojem su učestvovala dva putnička i jedno teretno vozilo.

U isto vrijeme, ne vidjevši jedan drugog, u istu traku su krenuli ulaziti 62-godišnji vozač kamiona iz Bielefelda i 57-godišnji vozač Citroëna iz obližnjeg Heuchelheima.

Nakon kontakta s kamionom, putničko motorno vozilo je mnogo gore prošlo

Naime, Citroën se počeo kretati bez kontrole, prevrnuo se nekoliko puta i završio u krajnjoj lijevoj traci na Autobanu 45.

Pritom je udario u Volkswagenov (VW) automobil, čiji 52-godišnji vozač nije uspio reagovati.

Autobahn 45 nesreća 07/02/2018a

Posljedice su bile strašne! Dok je vozač kamiona prošao bez povreda, a putnici u VW-u su tek lakše povrijeđeni, u smrskanom Citroënu su dva putnika muškarca, stari 55, odnosno 48 godina, poginuli.

Jedan od njih je usljed težine povreda preminuo na licu mjesta, dok je drugi izdahnuo nakon što su ga spasilačkim helikopterom prevezli u kliniku Giessen.

Vozač Citroëna je, kako javlja Bild, ozbiljno povrijeđen, dok je četvrti putnik u kritičnom stanju u bolnici.

U toku je istraga ove tragične nesreće.

POVEZANO
Kamion za odvoz smeća nesreća Njemačka 11/08/2017a(UZNEMIRUJUĆE) CIJELA PORODICA POGINULA U "GOLFU": Na auto se prevrnuo smetljarski kamion

(Doznajemo.com)