U hotelu "Alem" u sarajevskom naselju Vraca, tačnije u ulici Put Mladih muslimana 16, jutros su pronađena dva tijela, potvrdila je predstavnica za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Suvada Kuldija.

- U hotelu su pronađena dva tijela, ekipa se formira i vrlo brzo će početi uviđaj - navela je Kuldija u prvoj izjavi o ovom događaju.

Ubrzo se počelo rasplitati klupko šta se desilo.

POVEZANO
Hotel Alem ubistvo 11/07/19bDETALJI KRVAVOG ZLOČINA U SARAJEVSKOM HOTELU: Recepcionerku Dinku ubio je Husein Mutapčić

Kako se nezvanično doznaje, tijela se nalaze na recepciji, a na mjestu događaja ima dosta tragova krvi, te se sumnja da je riječ o nasilnoj smrti, odnosno ili o dvostrukom ubistvu ili ubistvu i samoubistvu...

Na teren su poslani i pripadnici Specijalne policije KS. Policajci izuzimaju tragove te saslušavaju osobe hotela. Kako se doznaje od izvora bliskog istrazi, pronađena su tijela muškarca i žene i svi tragovi upućuju na to da se radi o ubistvu i samoubistvu. Navodno je muškarac ubio nju pa sebe.

Naime, uviđajna ekipa već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema nezvaničnim informacijama, od izvora bliskog istrazi muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Hotel Alem ubistvo 11/07/19b

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije (FUP), a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i se*sualne delikte.

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure koje su izuzete i poslane na vještačenje.

POVEZANO
Hotel Alem zločin 11/07/19Husein Mutapčić KOJI JE UBIO DINKU u Americi hapšen jer je teško pretukao ženu koja ga je ostavila

Istražitelji rade na identifikaciji muškarca i žene te se utvrđuje jesu li bili gosti hotela ili se radi o uposlenicima.

Kako se nezvanično doznaje slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela koja im je tvrdila da u lobiju ima mrtvih te da se radi o ubistvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo.

Hotel Alem ubistvo 11/07/19b