Dženaza Aldini Bratić koju je u petak navečer ubio bivši suprug u kući u mjestu Gornji Brigovi u Bužimu je danas u 13 sati na mezarju Kreša. Iza ubijene Aldine (29) ostalo je četvero djece, od kojih je jedno dijete beba od mjesec.

Podsjećamo da je njen bivši suprug teško povrijedio i Aldininog partnera kojem se osoblje Kantonalne bolnice u Bihaću bori za život, a potom je počinio suicid.

Bratić Aldina posmrtnica

Foto: Kuća u kojoj se dogodio zločin

Prema informacijama od izvora bliskih istrazi, motiv ovog stravičnog zločina je navodno ljubomora. No, inspektorima MUP-a Unsko-sanskog kantona problem predstavlja to što nema očevidaca ove tragedije. Inspektori vjeruju da bi, ukoliko bi se povrijeđeni muškarac, koji se nalazi u intenzivnoj njezi oporavio, mogao rasvijetliti ovaj slučaj.

U Bužimu je u petak prije 19 sati jedna osoba ubijena, a druga teško ranjena. Muž je, kako se doznaje, ranjen u leđa i prevezen je u teškom stanju u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću.

Tragedija se desila u petak navečer u mjestu Gornji Brigovi, općina Bužim oko 19.55 sati. Policija je izašla na teren. Šta je prethodilo svemu još uvijek se ne zna.

Doznaje se da je iza ubijene majke ostalo četvero djece od kojih je jedno dijete beba od mjesec dana.

- Nakon završene istrage moći će se tačno utvrditi šta se sve događalo i šta je bio motiv - najavljuju iz policije.