Na mjesnom mezarju u Gradišću kod Zenice u četvrtak poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza Džemalu Mahmiću (33), bivšem šampionu u kick-boksu, koji je likvidiran u utorak u buregdžinici u naselju Londža.

Brojni prijatelji, članovi porodice, sportisti i poznanici, vidno shrvani bolom, su se oprostili od Mahmića.

Bolnu tišinu na mezarju prekidali su uzdasi.

Dženaza Džemalu Mahmiću (33)a

POVEZANO
Posmrtnica Džemal MahmićIZA NJEGA OSTALI TRUDNA SUPRUGA, KĆERKA... Dženaza ubijenom bivšem šampionu Mahmiću u četvrtak!

Niko nije mogao ostati imun na činjenicu da je Mahmić tragično stradao, odnosno da je ubijen, a posebno pogađa u srce činjenica da je iza njega ostale trudna supruga i kćerka.

Podsjetimo, Anto Palavra, inače MMA borac iz Nove Bile, sumnjiči se da je usred dana izrešetao Mahmića. Višestrukim povredama Mahmić je podlegao u zeničkoj bolnici tokom pokušaja reanimacije.

Palavra je najprije bio u bijegu 24 sata, nakon čega se, poslije cjelonoćnih pregovora policije s porodicom i prijateljima, predao.

POVEZANO
Anto Palavra privođenjeNAKON CJELONOĆNIH PREGOVORA SA POLICIJOM: Predao se momak koji je jučer izrešetao Džemala Mahmića!

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je zatražilo od Kantonalnog suda u Zenici određivanje mjere pritvora za Palavru.

Povod ubistva navodno je raniji sukob ova dva momka.

Dženaza Džemalu Mahmiću (33)a

Inače, Mahmić je višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope, te viceprvak svijeta u kick-boksu.

Bio je profesionalni prvak BiH u boksu, a svojevremeno je smatran za najperspektivnijeg bh. borca...

POVEZANO
Pucnjava u Londži 22/10/19aUMRO MOMAK JUTROS RANJEN U BUREGDŽINICI U LONDŽI: Napadači u bijegu, povod "neraščišćeni računi"?!

(Doznajemo.com/Avaz.ba)