Videosnimak svirepog ubistva Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića kružio je u određenim krugovima u Brčkom, a juče je javno objavljen na društvenim mrežama, nakon čega je kod svih onih koji su ga odgledali zavladao šok i nevjerica.

Brzo nakon hapšenja je trojici osumnjičenih određen je pritvor, a nevodno je tokom saslušanja u policiji jedan od njih je istražiteljima otkrio tačnu lokaciju gdje je tijelo bačeno. Kasnije je uhvaćen i četvrti. Naime, u koordiniranoj akciji Policije Brčko Distrikta i Policijske uprave MUP-a Tuzlanskog kantona (TK) lišeni su slobode Suan Halilović, Suvad Djedović, Nihad Hukić i Samid Šabanović. Njima je Osnovni sud u Brčkom na osnovu prijedloga Tužilaštva odredio jednomjesečni pritvor.

Edin Zejćirović

POVEZANO
Status brata ubijenog mladića Edina ZejćirovićaPotresan status brata svirepo ubijenoga Edina (30): Ulazim na vrata kad tamo, na stolu, moj brato...

Na snimku se čuje kako jedan od ubica govori mladiću: "Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta..."

Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore. Na ovom horor snimku takođe je prikazano maltretiranje te batinanje mladića uz teške uvrede i psovke.

Zejćirović je posljednji kontakt s porodicom imao 17. novembra. Iako su postojale određene indicije da je ubijen, nadležni organi sve do 5. decembra nisu uspjeli ući u trag osumnjičenim.

POVEZANO
Dženaza Edinu Zejćiroviću 1Obavljena dženaza Edinu Zejćiroviću: ŽRTVA ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO BOSNU. Uhvaćen i 4. osumnjičeni!