Nakon ubistva djevojke (25) iz Goražda, u sarajevskom naselju Stup, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom. Slobode su lišeni Edvin A. (25) i Damir G. (41). Sa Edvinom A. je ubijena bila u vezi, a Damir G. iz Velike Kladuše je sinoć sa njima bio u društvu i inače živi na istoj adresi kao i Edvin A. u kući na Ilidži, gdje su podstanari.

Predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Azra Bavčić potvrdila je, uz navođenje inicijala osumnjičenih, da se oni trenutno nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS nakon čega trebaju biti predani Tužilaštvu.

Pucnjava se rano jutros dogodila u sarajevskom naselju Stup u blizini kafane "Kod amidže", a ubijena je 25-godišnja djevojka sa privremenim prebivalištem u Sarajevu.

Prema dosad prikupljenim informacijama, ona, Edvin i Damir bili su zajedno na Ilidži u restoranu "Bosna", nakon čega su Damira odvezli do kuće, gdje on i Edvin stanuju kao podstanari, dok su djevojka i Edvin produžili do kafane na Hecco pijaci, gdje je bila muzika uživo.

U neko doba, njih dvoje su, prema izjavama svjedoka, izašli ispred objekta, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam. Istovremeno je neko povikao kako "ubiše djevojku", nakon čega je nastala panika. Ubrzo je na mjesto događaja izašla policija koja je blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja. Na mjestu događaja ostao je i automobil sa kojim su se ubijena djevoojka i njen momak dovezli u kafanu.

Doznaje se i da je policija jutros otišla do kuće gdje stanuju Edvin i Damir, kojeg su pronašli u kući. Kod njega je pronađena određena količina narkotika. Za njim je, inače, bila raspisana operativna potraga MUP-a Unsko-sanskog kantona zbog narkotika.

Ubijena djevojka bila je privremeno nastanjena kod sestre u naselju Buča Potok. Edvin A. je, kako doznajemo, imao dva pištolja, za koje je imao uredno izdane dozvole.