Muškarac koji je od sredine šestog mjeseca u nekoliko navrata presretao 16-godišnju djevojčicu na području tuzlanskog naselja Simin Han, nalazi se na slobodi. Portalu Doznajemo.com građanin je ustupio fotografije automobila i vozača za koje tvrdi da su bili u središtu ovog skandala.

Podsjetimo, u centar pažnje bosanskohercegovačke i regionalne javnosti ovaj slučaj došao je početkom prošlog mjeseca nakon što je muškarcu familija maloljetnice napravila "sačekušu".

Kako je ogorčeni otac H.H. ranije ispričao za medije, nepoznati muškarac je njegovu 16-godišnju kćerku u junu nekoliko puta presretao automobilom, te vičući na nju i psujući joj pokušao je natjerati da uđe u njegovo vozilo. Familija je svaki put sve prijavljivala policiji, muškarac nije bio uhvaćen, a djevojčica i cijela porodica su živjeli u strahu.

Prema očevim tvrdnjama, zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je djevojčica proživljavala u to vrijeme, porodica je odlučila nekako "navući" muškarca, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu. Budući da su se incidenti dešavali najčešće u poslijepodnevnim satima, zaključili su da "presretač" najvjerovatnije radi negdje u blizini ili se tim putem vraća kući s posla. Pokazalo se da su donekle u pravu, jer je muškarac zaposlen u jednoj tvornici u Kalesiji, a živi u Slavinovićima.

POVRATAK KUĆI. Tako je djevojčica u utorak 4. juna popodne sa svojom majkom prošetala magistralnim putem Tuzla - Kalesija, od svoje kuće do bratove koja je udaljena oko kilometar.

- U povratku kući su šetale trotoarom uz magistralni put i razgledale okolo, ne bi li ga slučajno vidjele i pozvale policiju. Nakon nekih 250 metara hoda, kćerka je vrisnula, počela vikati "Mama, eno ga!", pomodrila su joj usta i počela se gubiti. Supruga je odmah shvatila šta je u pitanju, a on je automobilom nakratko stao prekoputa njih, vidio da kćerka nije sama i nastavio voziti - prisjetio se otac.

SLAVINOVIĆI djevojčicu htio u auto

Prema njegovim tvrdnjama, supruga je odmah potrčala za njim kako bi bolje vidjela auto, a potom telefonom pozvala njega i policiju. Otac je odmah istrčao iz kuće i zaputio se prema magistrali, ali je zakasnio i muškarac se već odvezao dalje.

- Policija je odmah došla. U posljednje vrijeme su, koliko znam, zaista mnogo radili na slučaju, tražili ga i mojoj kćerki donosili fotografije kako bi ga prepoznala, ali na njima nije bilo tog čovjeka. Ujutro rano sam opet otišao u policiju i komandir PS Istok Slavinovići je dao nove prijedloge šta da rade. Dosad je bio problem i to što nismo sa sigurnošću znali tačnu marku i boju vozila. Sad je i supruga vidjela auto, kao i lice vozača, pa je bilo lakše prepoznati ga - objasnio je otac šta se sve događalo tih prvih dana sedmog mjeseca..

SUMNJIVO AUTO. On je dodao da je potrodica sutradan odlučila da isto uradi, te su popodne supruga i kćerka otišle da prošetaju istim putem, a on i sin su sjeli u auto i vozili blizu njih.

- Na samom izlazu sa magistralnog puta Tuzla - Kalesija vidjeli smo sumnjivo auto. Posljednji broj na tablicama se nije poklapao sa onim koji je kćerka zapamtila, dok ostali jesu i unutra je bio ćelav vozač s još jednom osobom. Pratili smo ga i to auto sam uspio dvaput uslikati. Istog trena sam otišao u policiju, gdje sam predao fotografije i dao izjavu, a policajci su odmah reagovali - izjavio je otac.

KRATKO IZA REŠETAKA. Muškarac za kojeg se sumnja da je presretao tinejdžerku je priveden u policiju, ali je zadržan svega 24 časa. On je, navodno, policajcima i priznao da je pratio djevojčicu i pozivao je da uđe u njegovo vozilo. Šokirao ih je izjavom.

- Prohtjelo mi se mlado žensko - navodno je otvoreno izjavio.

(Doznajemo.com)