Na istanbulskom aerodromu Ataturk večeras su odjeknule dvije eksplozije, čula se i pucnjava iz automatskog oružja, a na mjesto događaja upućene su policijske i ekipe hitne medicinske pomoći. 

Prema javljanjima turskih medija, najmanje 36 ljudi je poginulo, a nekoliko desetina je povrijeđenih, blizu 150, od kojih su neki teško, u terorističkom napadu koji se dogodio ispred i na ulazu u Međunarodni terminal na Internacionalnom aerodromu Ataturk u Istanbulu u Turskoj.

Ataturk eksplozija 29/06/2016


Ovu informaciju potvrdio je turski ministar pravde Bekir Bozdag.

Premijer Turske Binali Yildirim je nakon napada, koji su prema prvim informacijama izvela dvojica muškaraca,  a koji se u utorak navečer desio na istanbulskom aerodromu Ataturk - izdao nalog da se formira krizni štab. Yildirim je telefonom razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Efkan Alom i guvernerom Istanbula Vasipom Sahinom

Ataturk eksplozija 29/06/2016

Kalašnjikov koji au koristili bombaši samoubice ostao je na podu aerodroma

Ovo je novi u seriji terorističkih napada u Turskoj. Turska je pogođena nizom napada koje je izvela takozvana "Islamska država Irak i Levant", te Radnička partija Kurdistana (PKK) i grupe povezane s njom.

Ataturk eksplozija 29/06/2016

Ulaz i izlaz s aerodroma u Istanbulu su nakon eksplozije zatvoreni. Ataturk je najveći aerodrom u Turskoj, a u večeri napada su obustavljeni svi odlazni letovi. Neki avioni koji su trebali sletjeti preusmjereni su na druge aerodrome.

Ataturk eksplozija 29/06/2016

(Doznajemo.com)