Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta (KCUS) u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović boravili su nedavno u posjeti Saudijskoj Arabiji i Kataru.

Sebija i Bakir Izetbegović, kao i Denis Zvizdić tokom boravka u Saudijskoj Arabiji obišli su i sveto mjesto muslimana u Mekki - Kabu, odnosno obavili vjerski obred umru.

RAZVOJ ZDRAVSTVA. Kako su javili neki mediji, direktorica KCUS-a prisustvovala je sastancima na kojima je bilo riječi o razvoju medicinskih kapaciteta u BiH, a Saudijcima je prezentirala planove za razvoj zdravstva i kvalitetnih bolnica, za šta su i domaćini pokazali veliki interes. I u Kataru je održan niz sastanaka, između ostalog i sa premijerom Katara Šeihom Abdulahom bin Nasserom bin Khalifa Al Thanijem, šeikom Mozom bint Nasser Al Misnad, predsjedavajućom Katarske fondacije, te sa ministricom zdravstva dr. Hanan Muhamed Al Kuwari sa kojima je Izetbegović razgovarala o saradnji u sektorima zdravstva i medicinskih nauka, te o saradnji u oblasti obrazovanja i naučnog istraživanja između BiH i Države Katar.

MODNI DETALJI. Drugi mediji su naglasak stavili na modne detalje koje je direktorica nosila tokom posjete Zaljevu, pa je tako stranica "Narod zna" poseban naglasak stavila na Louis Vuitton torbicu i Guccijeve papuče. Spomenuta stranica našla je na Internetu sličan model po cijeni od 2.090 dolara (torbica) te oko 750 dolara (papuče). Ne baš jeftino, ali mora se priznati elegantno i sa stilom...

Izetbegovići posjeta Zaljevu nov 2019a

Izetbegovići posjeta Zaljevu nov 2019a

(Doznajemo.com)