Elma Č. (17) rodom iz Tutina, koja je u ponedjeljak pronađena mrtva u izbjegličkom centru u njemačkom gradu St. Augustinu, ukopana je u rodnom Unkelu.

Djevojku porijeklom iz okoline Tutina ispratili su članovi porodice, prijatelji i brojni poznanici. Stanovnici Unkela donirali su i novac za pomoć njenim roditeljima.

POVEZANO
Novi Pazar silovanje sep 2016 - ilustracijaDjevojka iz Novog Pazara tvrdi: "PETORICA SU ME SILOVALI, ne mogu ni da kažem šta su mi sve radili!"

Podsjetimo, familija je 30. novembra prijavila Elmin nestanak jer je izašla s drugaricama i nije se vratila. Policija je tri dana tragala za njom, a potraga je okončana u ponedjeljak, kada je u sobi u izbjegličkoj kući u St. Augustinu pronađeno njeno tijelo. Zbog sumnje da je počinio brutalno ubistvo uhapšen je Brajan S. (19) iz Kenije, koji je policiji priznao zločin.

Tinejdžeri su se slučajno upoznali u Bonu, gdje su bili s prijateljima. Kenijac je nakon nekoliko boca alkohola i flertovanja Elmi predložio da krenu u njegovu sobu.

Još uvijek nije jasno šta se u toj prostoriji tačno desilo, ali je utvrđeno da djevojka nije ubijena ni hladnim ni vatrenim oružjem, a nije ni zadavljena. Prema prvim pretpostavkama, Elma je silovana do smrti.

Kenijac Brajan S. (19) je priznao zločin. On je tokom ispitivanja priznao da je Elmu ubio poslije rasprave i da je bio nasilan. Njen leš je držao dva dana u jednoj od soba u kolektivnom izbjegličkom smještaju.

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto