Bračni par iz Sarajeva Elvir i Dina Halapa, bili su žrtve prevare pa sada upozoravaju ostale sugrađane da otvore četvere oči kada je u pitanju plaćanje unaprijed rezervacija.

Kako je objavio portal "Dnevnog avaza", ova porodica je na oglašivaču tražila najbolju moguću soluciju da vikend provedu na moru.

POVEZANO
Neum pokrivena žena telefoniraSARAJKA ZVALA U NEUM, HTJELA S FAMILIJOM NA MORE: Kad su čuli da je ova pokrivena...

Na popularnom oglasniku pronašli su ponudu za iznajmljivanje apartmana u Neumu. Oglas s oznakom hitno uz cijenu od 50 KM (oko 25 eura) po noći. Apartman s pogledom na more, pet minuta od plaže, parking za goste, sve kako bi i trebalo biti.

Kad su kontaktirali broj iz oglasa da naprave rezervaciju, javio im se muškarac koji se predstavio kao vlasnik te im tražio da uplate 200 KM unaprijed za dvije noći na njegov račun.

Tražili smo preko Interneta najpovoljniju varijantu, pronašli smo taj vid oglasa, a bilo je potrebno uplatiti 200 KM na račun izdavatelja apartmana. Novac smo uplatili, a neugodnosti su počele kad smo došli u Neum – prisjetio se Elvir.

POVEZANO
Neum fiskalni račun 05/2017aBRAČNI PAR U NEUMU NARUČIO DVIJE KAFE I KISELU: Kad su dobili račun nisu mogli vjerovati... (FOTO)

Naime, kad su stigli ispred kuće u kojoj se nalaze navodni apartmani za izdavanje, uslijedio je šok. Iako su zvonili, niko im nije otvarao, a na pozive nije odgovarao. Mještani koje su zatekli objasnili su im da kuća nije na izdavanje i da vlasnici žive u inozemstvu, a da nisu prvi koji su nasjeli na ovu, dobro smislenu prevaru.

Kažu nam da nismo prvi, dešavalo se ovo i ranije, kuća se ne izdaje, a vlasnici ne žive u njoj odavno i drugi su poljubili vrata – dodaje.

Upozoravaju ostale sugrađane da dobro obrate pažnju i da ne nasjedaju na oglase poput ovog.

POVEZANO
Neum ljetoDRAMA ZALJUBLJENIH OSMANA I EMINE U NEUMU: Njegova majka ostala na plaži, a njih dvoje...