Sajt Modamo.info donosi priču o nedavnom vjenčanju Emine Ganić i Edisa Arifagića, iz koje prenosimo neke zanimljive dijelove…

Mnogi ga zovu vjenčanjem godine. Emina je kroz naš razgovor navela sjajnu rečenicu kao komentar na vjenčanja, a ona glasi: “Nevjerovatno se već desilo, vjenčanje je ipak samo zabava”.

Za dan vjenčanja nosila je tri haljine, no navodno ne iz pretencioznosti, nego kako tvrdi iz ljubavi prema samom činu, prema neodoljivom Dioru i prema sjajnom bh. dizajnu.

Za šerijatsko vjenčanje je birala dugu bijelu, sasvim jednostavnu i sasvim sjajnu haljinu koju je kreirao Kaftan Studio. Uz haljinu je nosila Pronovias vijenac u kosi i Louboutinke.

Za civilno vjenčanje je birala Christian Dior haljinu i Manolo Blahnik cipele, dok je afterparty provela plešući s dragim gostima u couture haljini u potpisu Selme Starfinger.

Edis je bio elegantan u Armani smokingu.

Kada smo upitali Eminu da nam kaže što je to upravo Diorovu haljinu izdvojilo iz mase drugih i zašto je birala upravo ove haljine, dobili smo jedan odgovor s kojim se može poistovjetiti svaka dama koja se udala u haljini za koju je znala da je ‘to ta’.

– Haljine Kaftan Studia i Selme Starfinger su bile kolaboracija između mene i meni bliskih dizajnerica koje su ujedno i moje drage prijateljice… Što se tiče Diora – nakon pet dana i isprobanih preko 60 haljina… Marchesa, Elie Saab, Temperley… sve su bile prelijepe, ali ni u jednoj se nisam osjećala kao mlada. Možda sam do sada isuviše navikla na sebe u večernjim haljinama i pomalo razmažena prilikama da nosim prekrasne couture haljine svake godine, pa je teško da sama sebi izgledam zaista posebno u kreaciji koja bi bila jednako prikladna i za crveni tepih. Moj problem je bio uvećan i time sto sam znala da ne želim, za ovu priliku, nositi bijelo. Zatim sam ušla u Diorov butik. Od šest iznesenih sample haljina, ovu sam probala prvu. Stajala sam u svlačionici bosa, puštene kose, bez kapi šminke, sa polu-zakopčanom haljinom i odmah znala da ću se u njoj udati. Postoji nešto bezvremensko i beskrajno romantično u Diorovim krojevima. Jednostavnost uzdignuta do krajnje granice elegancije. Nisam probala ni jednu haljinu nakon nje – priča.

Cijelo vjenčanje je bilo u ‘old school’ stilu, baš kakav su htjeli i Emina i Edis.

– Nešto elegantno i pomalo ‘old school’, objasnila je, i dodala: “Željeli smo Sinatru i Ettu James, željeli smo biti na otvorenom i plesati”.

Priznaje da se sve to vrlo lako i brzo sastavilo jer su se vodili nekom zajedničkom estetikom i oslonili se na nevjerovatan tim prijatelja i saradnika, kako bi na kraju dobili upravo onakvu večer kakvu su i zamišljali.

Eminina bliska saradnica, Mersiha Halilović, koja vodi produkcijski ured na Sarajevskoj filmskoj akademiji, je, kako nastavlja naša sagovornica, bila najbolji producent kojeg je mogla angažovati. S druge strane, tu su Nermina Zagora i Dina Samić, kao sjajne arhitektice i interijeristice s kojima je Emina više puta surađivala. “Ovo su nevjerovatno talentovane, ambiciozne i u svojim poljima suverene mlade dame. Razumjele su tačno šta želim, a onda su mi dale i više od toga”, s ponosnom ističe Emina.

Nismo mogli odoljeti, a da Eminu ne zamolimo da nam izdvoji najdraži trenutak vjenčanja na šta nam je istakla kako je cijela večer bila serija nezaboravnih trenutaka koji su joj nekako prebrzo prošli. Naravno, priznaje da je bila iznenađena vatrometom kojeg joj je pripremio brat Emir, a nije imala pojma ni da će u jednom trenutku ući trubači s leptir mašnama. No ipak, kaže, ona i Edis bi tu i tamo, nekim čudom ostali sami i to je izgledao kao mir u centru uragana. To su trenuci za pamćenje…

“Rijetko je znati da si sretan. Sreća je često stvar perspektive, nesreće smo nažalost uvijek svjesniji. Tog dana, više nego ikada, znala sam da je moj život veliki i neprocjenjiv dar”, izjavila je Emina dodavši: “Ok – možda je čuti ariju Flower Song, iz Lakme (Delibes), uz koju sam izašla i koju su pjevale naše sopranistice Aida Čorbadžić i Melisa Hajrulahović uživo, bio jedan od najljepših trenutaka vjenčanja…”

Na kraju našeg razgovora, prelistavajući fotografije s vjenčanja, postavili smo joj pitanje s početka naše priče – dakle, šta bi ona savjetovala damama koje žele lijepo, stilsko vjenčanje?

“Savjete je teško davati bez poznavanja para koji se želi vjenčati. Ovo je dan kada su sve greške u stilu i ukusu dozvoljene. Moraju biti. Slavite svoju ljubav onako kako želite, onako kako liči na vas. Krenite od onoga što morate imati, bio to karaoke ili bijeli stolnjaci. Liste prioriteta su važne. Okružite se onima koje najviše volite ili pobjegnite negdje sami. Nađite najljepšu haljinu ikada ili prošetajte do općine u farmericama s velom na kosi. Nemojte zadovoljiti ni rodbinu ni modne portale, samo sebe. Ponekad vjenčanje postane projekat takvog obima da prijeti da nadglasa sam čin koji predstavlja. Nevjerovatno se već desilo, vjenčanje je ipak samo zabava...”

Emina Ganić vjenčanje 1