Nakon što je čula da se djevojka Azra Dedić želi upoznati s njom, pjevačica Marija Šerifović je doputovala u Sarajevo i iznenadila mladu Bišćanku na pres-konferenciji na kojoj se šampionka Starog kontinenta u ID judou obraćala medijima.

– Gdje si Marija, gdje si legendo – bile su prve Azrine riječi nakon što je vidjela Mariju kako ulazi na vrata dvorane.

Nakon vrlo emotivnog momenta i zagrljaja sa Azrom (video možete pogledati na OVOM LINKU), Marija je izjavila da bi bila sretnija da nema kamera i da njih dvije mogu same pročaskati.

U objavi na Fejsbuku, marija je napisala sljedeće:

- Čula sam da postoji devojka koja se zove Azra i kojoj je životna želja da mene upozna. Pogledala sam par njenih intervjua i samo je jedan mali detalj presudio da bez ikakve sumnje odložim sve svoje obaveze i da dođem u Sarajevo da je vidim. U jednom od intervjua je rekla da sebe vidi i doživljava kao super heroja. Svi znamo da sam ja dete u duši pa sam odmah i znala da to mora biti neko poseban. I bila sam u pravu - radi se o devojci koja ima Daunov sindrom ali to je u ovoj priči manje važno. Ono što je važno je činjenjica da mene želi da vidi Evropska prvakinja u džudou i da je to jedina stvar koju u životu želi. Šta drugo da kažem osim da je to za mene ogromna čast. Azra je od svih nas duplo bolja, dublo hrabrija, duplo uspešnija, duplo pametnija, duplo emotivnija. I najvažnije od svega - ljudi nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i u Hrvatskoj i na čitavom Balkanu. Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negde zahvaljujući njima intonirala himna vaše - naše države. Što se mene lično tiče od danas pa na dalje Azra imaš prijatelja do kraja života, džudo savez takođe i uvek mozžete da računate na moju pomoć. #SuperHeroj #AzraDedic #EuropeanJudoChampion 💪🏻❤️💪🏻❤️💪🏻❤️💪🏻 #IHvalaVamNaCrnomPojasu

Marija Šerifović Azra 1