Članovi plemena Inuit, autohtono stanovništvo koje živi na kanadskom Arktiku, Greenlandu, Sibiru i Aljasci jako su zabrinuti već neko vrijeme. Njihovi stariji članovi plemena uputili su prije izvjesnog vremena pismo američkoj NASA (National Space and Aeronautics Administration) tvrdeći da su primijetili da se osa Zemlje pomaknula!?

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Oni tvrde da je Sunce prestalo da izlazi na mjestu gdje je dosad uvijek izlazilo. Dani, također, prema onome što su navodno primijetili – traju duže!?

Nadalje navode kako su zvijezde i Mjesec na različitim mjestima na nebu, u odnosu kako je to bilo generacijama prije. O čemu je riječ možete pogledati i u videu iznad.

Starci sa sjevera također se žale da više ne mogu predvidjeti vremenske prilike, u čemu su ovi ljudi, koji žive u prirodi i s prirodom, bili izuzetno vješti i od čega dijelom zavisi njihovo preživljavanje u teškim klimatskim prilikama.

VIDEO Eskimi Zemlja osa

Također, promjene su primijećene i u smjerovima vjetra, koji se, navodno, sada ponašaju potpuno drugačije nego što je to bilo uobičajeno.

Ovi domoroci smatraju kako se «Zemlja pomaknula», dodajući kako je naša «planeta stenjala, a nebo se promijenilo».

POVEZANO
Baščaršija noćSLIJEDE 3 DANA MRAKA NA ZEMLJI: 21., 22. i 23. neće biti sunčeve svjetlosti, a onda oluje?

Kada je riječ o astronomima, oni se slažu da nije došlo do promjene položaja Zemljine osi, odnosno da – ukoliko je i došlo do manjih pomjeranja (zbog zemljotresa, ili klimatskih promjena) to ne bi trebalo uticati na mjesto gdje izlazi sunce i slično. U prošlih 100 godina Sjeverni pol mogao se pomaći tek oko 10 centimetara prema jugu.

Priče o tome da se «Zemlja pomaknula» ipak mnogi smatraju nonsensom čiji je izvor dokumentarni video iz 2009. godine, koji možete pogledati dole.