Porodični kanal ostvario je prihod od 11 miliona dolara samo tokom ove godine, prema godišnjoj listi najtraženijih poznatih ličnosti na "YouTubeu" koju objavljuje "Forbes". Ryan je zauzeo osmo mesto na toj listi, a svoj biznis počeo je 2015. godine.

Mališan je zvijezda "YouTube" kanala "Rajanove recenzije igračaka" (RyanToysreview) koji prate milioni ljudi.

Iza kanala, naravno, stoje njegovi roditelji koji svakodnevno snimaju video snimke i objavljuju ih, ali ideja je zapravo dječakove.

Kada je imao četiri godine, dječak je jako volio da gleda "YouTube". Jednog dana pitao je svoje roditelje zbog čega ne može da gleda ocjene igračaka i oni su tada su odlučili da pokrenu takav kanal, piše Business Insider.

Prvih nekoliko mjeseci, kanal nije privlačio veliku pažnju, ali je u sedmom mjesecu 2015. godine napravio bum. Na snimku koji je od Rayana učinio zvijezdu, dečak otvara i pregleda kutiju s preko 100 igračaka iz Piksarove serije "Automobili".

Snimak je viralan, a trenutno ima blizu 800 miliona pregleda. U međuvremenu, Ryan je počeo da ocjenjuje i prehrambene proizvode za decu. Snimci obično sadrže iskren i entuzijastičan komentar šestogodišnjaka u razgovoru sa njegovim roditeljima o igački koju testira.

Prema specijalizovanom sajtu "The Verge", gledanost kanala, koja trenutno ima publiku od 10 miliona pretplatnika, donosi oko milion dolara mjesečno samo u prihodima od oglašavanja.

(Doznajemo.com/blic.rs)