Nakon godina u kojima je bila predmet izrugivanja zbog svoje težine, Ruskinja po imenu Tanja Rjabakova (25) odlučila je da promijeni svoj život naglavačke. Odlučila je smršati, ali nije ni slutila koliko će to uticati na njen čitav život.

Ona je došla do težina od čak 108 kilograma i osjećala se jadno i nesigurno. Ali, nakon što je uspjela izgubiti blizu 55 kilograma, lijepa brineta je neprepoznatljiva.

Ne samo da je «začepila usta» onima koji su je zlostavljali zbog njenog fizičkog izgleda, već je postala poznata širom Rusije.

TREBALE JOJ 3,5 GODINE. Sada piše blog o životnom stilu i prva je Ruskinja koja je izdala video o mršavljenju na YouTubeu, i prava je online senzacija sa oko 300.000 pretplatnika.

Također ima veliki broj fanova na društvenim mrežama, poput Instagrama. Putuje zemljom, nastupa na TV-u, i pomaže drugima da žive i hrane se zdravije.

Ipak, trebale su joj 3,5 godine da postigne sadašnju figuru.

Tanja, iz St. Petersburga, izjavila je: «Ovo je moja lična priča o Pepeljugi. Djeca su bila zlobna, tako da se nisam socijalizirala – nisam imala prijatelja i najviše sam vremena provodila čitajući. Iz škole sam se vraćala uplakana, i nisam tamo htjela ići. Debljina je uništavala moje samopouzdanje. Sada je cool da pogledam samu sebe na televiziji i često ne mogu vjerovati da je ovo moj život!»

OPROSTILA SVE. Ključni trenutak desio se na maturskoj večeri, kada je bila sama i uplakana. Niko nije želio razgovarati s njom. Tada je odlučila smršati. Sada ti isti ljudi iz škole kažu da je lijepa.

Tanja se izdignula iznad zlostavljača kazavši da oprašta djeci koja su njen život činila užasnim.

Prisjećajući se odrastanja, ona smatra da je za njenu preveliku težinu krivac način ishrane u djetinjstvu.

- Ja ne dolazim iz bogate familije i mi smo jeli mnogo jeftine hrane koja nije zdrava. Nismo znali koliko je to bilo pogrešno, a bilo je ukusno. Vremenom sam se udebljala do te mjere da sam jedva disala i hodala.

BROJNE DIJETE. Nakon što je probala veći broj dijeta, Tanja je stupila u kontakt s nutricionistom i trenerom.

- Probala sam mnogo stvari u pokušajima da izgubim težinu. Probavala sam jednu dijetu za drugom. Ali tu je bilo mnogo beskorisnih dijeta, koje su bile popularne, ali ne i zdrave. Kao student sam imala problema zbog toga što nisam jela zdravo, ponekad bih se tresla i osjećala slabost. Počela sam izučavati o zdravoj hrani, otišla kod nutricionista, a željela sam naučiti i sve što sma mogla o fitness treningu.

Izbacila je iz ishrane trans-masnoće, šećer i vježbala je kod kuće, a također je i plivala triput sedmično. Nakon što je izgubila dosta kilograma, podvrgnula se i operaciji kako bi uklonila višak kože, što ne taji.

Tanja sada na Internetu vodi program gubitka težine, nastojeći obrazovati druge o pravilnoj ishrani. Ona se i sama pridržava svog plana ishrane, insistirajući na tome da nije u pitanju dijeta, nego `životni stil`.