Postupajući tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu da odredi pritvor Kenanu Krši i Jasminu Zunđi, potvrdila je Azra Bavčić, predstavnica za javnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Njih dvojica su predani Tužilaštvu prekjučer, o čemu se možete podsjetiti na OVOM LINKU.

Kenan Kršo (41) osumnjičen je za dva krivična djela, i to oduzimanje djeteta i spolni odnošaj s djetetom na naročito ponižavajući način, dok je Zunđa osumnjičen za pomoć pri oduzimanju djeteta (njegov je stan u kojem je pronađena nestala 12-godišnja djevojčica Enisa M., op. prir.).

Zgrada u ulici Braće Ribar pronalazak Enise M.

Kenan Kršo i Jasmin Zunđa su predani Tužilaštvu u četvrtak

Kako je dalje potvrdila Bavčić, pritvor za Kršu je predložen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja ili uništavanja dokaza, ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi njegov boravak na slobodi mogao izazvati uznemirenje javnosti.

Pritvor za Zunđu je predožen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

ULOGA ZUNĐE. Izvor blizak istrazi otkrio nam je jezive detalje o skrivanju djevojčice u sarajevskom naselju Hrasno. Navodno, osumnjičeni Zunđa zamolio je porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega, piše Dnevni avaz.

Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Od istog izvora doznajemo da mu je Zunđa potvrdio kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom “suprugom” (12-godišnja Enisa M., op.prir.).

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama. Ubrzo je organizovana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni.

ULOGA MAJKE. Inače, ulogu djevojčicine majke Emire Bašić, koja je prijavila nestanak djeteta, u cijelom slučaju inspektori još istražuju, jer je u nekoliko navrata davala oprečne izjave o nestanku kćerke.

Kada je djevojčica spašena, majka je rekla kako se boji šta će njena Enisa reći inspektorima.

POVEZANO
Poruke Enisa Bašić 3OVO SU PORUKE KOJE JE MAMA DOBILA PRIJE NESTANKA ENISE (12): Otkrivaju nevjerovatnu stvar!

Dodala je i da je niko iz policije nije obavijestio da je njena kćerka pronađena, što su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oštro negirali.

PODSJETIMO, Kršo i Zunđa su lišeni slobode u srijedu u Sarajevu nakon pronalska dvanaestogodišnjakinje koja se šest dana unatrag vodila kao nestala. Prekjučer su nakon saslušanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) predani Tužilaštvu KS.

Kršo je odranije poznat policiji zbog uznemiravanja stanovništva u lokalnoj džamiji na Breki, ali i zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima.

Prošle godine uhapšen je u Bugarskoj, potom preko Srbije izručen bh. vlastima. Uhapšen je i učetvrtom mjesecu 2015. zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom.

POVEZANO
Noć dva policijska autaNAJNOVIJE INFORMACIJE O PRONALASKU CURICE ENISE (12): Vjerovali ili ne, bila je s Kenanom Kršom