Čitav region prije nekoliko dana obišla je vijest kako je smrt pacijenta Jove Ćulibrka (68) iz Dervente digla na noge bolnicu u Doboju, jer je u njegovoj torbici nakon što je preminuo pronađeno, kako se nezvanično doznaje, oko 70.000 KM. Postavilo se pitanje kome da se da taj novac...

Ćulibrk je umro na Odjeljenju pulmologije, a po dolasku u bolnicu ostavio je broj telefona svoje komšinice u Derventi, koja je obaviještena o njegovoj smrti.

- Pacijent je sam, neoženjen. Mi smo kontaktirali onoga koga je on ostavio u proceduri. Napisao je broj telefona komšinice. Ja sam nju lično kontaktirala... - potvrdila je dr. Rada Stjepanović iz dobojske bolnice.

Preminuli pacijent, koji je inače rođen u Bosanskom Petrovcu, a po zanimanju je bio rudarski inženjer, nije imao zdravstveno osiguranje, a po dolasku u bolnicu je prijavio samo dio novca i mobilni telefon.

"Pacijent je imao kod sebe torbicu, one muške torbice, kako se zovu... Tu je sve bilo u koverti, novac i štedna knjižica. To su ipak privatne stvari, ne bih pričala o detaljima, koliko čega", dodala je doktorica. S obzirom na to da zvanično nema bližih srodnika, bolnica je kontaktirala derventski Centar za socijalni rad.

70.000 kod pacijenta 1

Trošna kuća u kojoj je živio Ćulibrk

"Pacijent se kod nas pojavio u takvom stanju skoro kao da je beskućnik, kada je došao na prijem. Zapušten, baš ono na prvi pogled kao nekakav beskućnik", prisjeća se Spomenka Đuranović, glavna sestra Odjeljenja.

U međuvremenu se klupko počelo odmotavati...

POVEZANO
Doboj bolnica novacUMRO PACIJENT U DOBOJU, KOD NJEGA NAŠLI 70.000 MARAKA: Ne znaju kome da daju pare...

U trošnoj kući na broju 90 u derventskom naselju Lug preminuli pacijent boravio je nakon što je izbjegao iz Bosanskog Petrovca.

Živio je s majkom, koja je umrla prije nekoliko godina. Spominjao je polubrata, ali rijetko mu je, kažu komšije, bilo ko dolazio, osim u prolazu vozači iz Petrovca.

No, kad se otkrilo koliko je novca ostalo iza njega, brzo su se pojavili nasljednici...

Naime, bolnica je uspjela da stupi u kontakt sa polubratom Jove Ćulibrka, a derventskom Centru za socijalni rad javilo se još troje nasljednika – to je epilog višednevne potrage za familijom preminulog pacijenta sa svotom od oko 70.000 maraka.

Da li su preuzeli novac, u bolnici nisu željeli govoriti, ali iz Centra za socijalni rad stiže potvrda da je, iako su oni preuzeli tijelo, porodica je organizovala sahranu. Dok se na nju sprema zatekli smo Jovinog prijatelja Velimira Đurđevića, koji je pristao dati izjavu...

70.000 kod pacijenta 1

Velimir Đurđević, prijatelj Jove Ćulibrka

- Živio je skromno, spominjao da je prodao imovinu, ali to ničim nije otkrivao, izjavio je Đurđević za ATV.

- Nisam mogao vjerovati uopšte, ja sam mislio on je išao gdje god vidi da ima šta, volio je popiti, ali za džabaluk, a tolike pare da ima. On je otežano šetao, ode do prodavnice oni mu daju nešto i tako, dadnu mu novine da čita, dodao je ovaj prijatelj Jove Ćulibrka.

- Kad pročita jedne novine, uzme druge, dodaje komšimica Mara Sibinčić. Bio je inženjer, moglo se od njega mnogo pametnoga čuti. Živio je s narodom, ali teško. U garaži u kojoj u posljednje vrijeme ni struje nije imao.

- On je govorio da ima nasljedstvo, možda je sad prodao, ko zna dok je takvim životom živio valjda ne bi to dopustio. Tolike pare imati, a da živi teško, navodi gospođa Mara.

70.000 kod pacijenta 1

Mara Sibinčić i Anđa Maras

- On je dolazio ovdje skoro svaki dan. Kad je trebalo pokositi, pokosi on, ja platim napraviti štilo za motiku, lopatu, vile, to je on radio, izjavila je Anđa Maras.

U trošnoj kući na broju 90 u derventskom naselju Lug boravio je nakon što je izbjegao iz Bosanskog Petrovca. Živio je s majkom, koja je umrla prije nekoliko godina. Spominjao je polubrata, ali rijetko mu je, tvrde komšije, bilo ko dolazio, osim u prolazu vozači iz Petrovca, javlja ATV.