Policija je pronašla Ivanu Vemić (16) iz Sivca, koja je iz roditeljske kuće nestala u noći između 2. i 3. jula. Potvrđena je sumnja roditelja da je Ivana otišla sa razvedenim čovekom (29), ocem dvoje djece, s kojim je već duže u vezi.

Njih dvoje su locirani u Novom Sadu, odakle su 4. jula pozvani da dođu u Policijsku stanicu u Kuli. Ivana, međutim, nije vraćena u roditeljsku kuću, nego je s odobrenjem policije ostala sa svojim partnerom, kojem je zabranjeno da je vodi u svoj dom, kako se to ne bi smatralo brakom sa maloljetnom osobom!

Otac Dragan i majka Snežana su zapanjeni ishodom, ističući da se Ivana za njih i dalje vodi kao nestala, jer ne znaju gdje se udaljila po izlasku iz policijske stanice.

- Policijski inspektor je, kad sam prijavio nestanak, rekao da će, ako moja kćerka bude pronađena, biti zadržana u najbližoj policijskoj stanici do dolaska roditelja i radnika Centra za socijalni rad (CSR). Umjesto toga, Ivani i čovjeku sa kojim je pobegla, dozvoljeno ja da dođu u kulsku policiju kad im bude odgovaralo. Stigli su sa njegovom optužbom da sam ja Ivanu tukao, što je ona u mom prisustvu pred inspektorom negirala - ispričao je otac.

Dragan je u Policijskom odjeljenju u Sivcu izjavio da porodica i dalje strahuje za Ivaninu bezbjednost, navodeći da je čovjek, sa kojim je puštena da ostane, "već počinio nasilje u porodici, jer je ubo nožem svoju bivšu suprugu".

- Pred radnicima CSR rekao je da ima arsenal oružja, a ona je socijalnom radniku izjavila da je trudna, što je krivično djelo obljube maloljetnice. Tražim da se, zbog promijenjenog ponašanja, moja kćerka podvrgne testovima na drogu i ostale psihoaktivne supstance - izjavio je Dragan.

Pošto je Ivana odbila da se vrati u roditeljski dom, prijedlog CSR bio je da se ona smjesti u "sigurnu kuću". Prema riječima direktorke CSR Gordane Vakule, to je trebalo da spusti tenzije i omogući da se razgovara hladnih glava. Ivana je pristala da ode u "sigurnu kuću", ali se kasnije predomislila.

- Sad nije ni u našoj, ni u njegovoj, ni u "sigurnoj" kući. Ne znamo gdje je. Zato namjeravam podnijeti tužbe protiv javnog tužioca i odgovornih u Policijskoj stanici i Centru za socijalni rad u Kuli - najavio je utučeni otac Dragan.

U policiji u Sivcu ocu su rekli da je pozvan da se 5. jula u 9 sati javi policijsku stanicu u Kuli. Kaže da je očekivao da će dobiti informacije o tome gdje mu je kćerka.

- Čekao sam do 11 sati, da bi mi inspektor kazao da nema sa mnom šta da priča. Zvao sam PU u Novom Sadu, gdje su mi rekli da je moja kćerka sa čovjekom, sa kojim je nestala, trebalo da bude zadržana u policiji u tom gradu. Tamo se čude kako su oni došli do Kule - naglašava Vemić.

(Doznajemo.com/Telegraf.rs)