Sinoć je Grand Produkcija održala i finalnu noć takmičenja 'Zvezde Granda' u kome su telefonskim glasanjem i odlukom žirija pobjedu odnijeli Aleksa Perović iz Srbije i Riste Risteski iz Makedonije.

Bodovi žirija od ukupno njih 40 mijenjali su se iz minute u minutu, pa je na samom početku glasanja mladi Armin Dedić iz Srebrenika bio u vodstv. Tek ga je u drugoj polovini pretekao Aleksa Perović koji je na kraju i pobijedio odlukom stručnog žirija. Mnogi su razočarani zbog toga što nije pobijedio mladi Armin i oko svega toga se podigla velika prašina.

No, Marija Šerifović napisala je jasnu poruku na svom Facebook profilu te naglasila da je Armin pod njenom zaštitom, što prenosimo u cijelosti:

- E pa dragi moji, prođe još jedno finale takmičenja Zvezda Granda. Prije svega, želim da čestitam svim finalistima i cijeloj ekipi na sjajnom poslu tokom cijele sezone, a zatim da čestitam pobjednicima Aleksi Peroviću i Risteu Risteskom, bravo momci! Poruka od svih vas stiže na milion, zato nekako i imam potrebu da vam se ovako obratim. Naime, dosta vas u Inboxu piše kako je finale namješteno, za šta odgovorno mogu da tvrdim da nije istina. Žiri je glasao u skladu sa svojim afinitetima, i svakome od nas je neko više ili manje prirastao srcu u odnosu na drugog takmičara. Zato i ne želim da ulazim u glasanje žirija. Što se SMS glasova tiče, Makedonija je imala samo jednog predstavnika i naravno da su glasovi odatle otišli za samo jednog kandidata. Zato dragi moji prijatelji, fanovi i divni ljudi iz Bosne i Hercegovine svi ostali glasovi su se raspodijelili na nekoliko kandidata. A što se tiče Armina Dedića budite bez brige njega čuva neko mnogo jak.