Jedan od najbogatijih ljudi u Australiji, 72-godišnji milioner Neville Crichton, 13. maja ove godine treba oženiti svoju djevojku, 38-godišnju Nadi Hasandedić, inače rođenu Bosanku.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Ovo luksuzno vjenčanje treba biti obavljeno u Velikoj dvorani Univerziteta u Sydneyu, koja se mladoj posebno svidjela, a zapadni mediji pišu da bi taj događaj trebao postaviti nove standarde raskoši i materijalnog obilja u Australiji.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Selma Muhedinović - Haris SilajdžićGODINU DANA NAKON VJENČANJA: Pjevačica Selma Muhedinović i 30 godina stariji Silajdžić u Indiji!?

Procjenjuje se da će vjenčanje koštati oko 1.000.000 dolara, ali to je gotovo pa sitnica za Crichtona – čija se imovina procjenjuje na 400 miliona. Obogatio se trgovinom luksuznim automobilima, a najpoznatiji je kao uvoznik Ferrarija za Australiju.

Neville Crichton - Nadi Hasandedic

O kakvom luksuzu se radi, možda i najbolje svjedoči podatak da Hasandedićka nije bila zadovoljna izgledom toaleta u spomenutoj 167 godina staroj obrazovnoj instituciji, pa je mladoženja ponudio da Univerzitetu, koji se smatra dijelom nacionalne baštine, pokloni cijeli novi blok toaleta, odnosno da modernizira dosadašnje.

Mlada je kontrolisala i druge detalje vjenčanja, kojem treba prisustvovati veliki broj zvanica, uključujući i dizajn pozivnica.

Neville Crichton - Nadi Hasandedic

Bračni par trebao bi živjeti (i) u luksuznoj kući u vlasništvu milionera u Point Piperu, istočnom predgrađu Sydneya.

Neville Crichton - Nadi Hasandedic

Hasandedićeva je na svom Fb profilu objavila i zajedničku fotografiju sa jednog od egzotičnih izleta...

Neville Crichton - Nadi Hasandedic