U Kantonalnom sudu u Sarajevu jutros je održano ročište na kojem je Kantonalno tužilaštvo zatražilo produženje pritvora Sanjinu Sefiću, osumnjičenom da je 10.10. prošle godine automobilom usmrtio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Sefić izručenje mjesto nesrećeDETALJI OPTUŽNICE PROTIV SEFIĆA: Nakon što je autom ubio djevojke (20 i 21 god.) otišao na kafu i...

Tužiteljica Advija Hajdo Balta produženje pritvora je zatražila zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

S druge strane, Sefićev advokat Kerim Čelik, koji je kazao da mu Tužilaštvo uz prijedlog nije dostavilo dokaze, zatražio je da Sudsko vijeće odbije prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, te da pritvor bude zamijenjen mjerama zabrane. Drugim riječima, Serić je putem svog pravnog zastupnika tražio da bude pušten da se brani sa slobode.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je nedavno optužnicu protiv Sanjina Sefića kojom ga tereti da je 10.10. prošle godine u ulici Zmaja od Bosne, vozeći preko 100 km/h, automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Na teret mu se stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode. Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović, koji su također obuhvaćeni optužnicom, terete se za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

(Doznajemo.com/Faktor.ba)