Priča o 10-godišnjem Azuru i dvije godine starijem Omeru iz emisije "Ispuni mi želju" Hayat TV, potresla je javnost. Žive u kolektivnom centru Karaula u Živinicama (BiH). Ostavila ih je majka i otišla u Njemačku. Azur i Omer su ostali s ocem. On, kako bi im osigurao koru hljeba, mora ih ostaviti same da bi mogao raditi...

Azur i Omer pate za majkom... Nedostaje im... Jedini način da se čuju sa njom je da odu kod njenog brata Nedžada.

Ekipa "Ispuni mi želju" pozvala je gospodina Nedžada, koji im je izjavio: "Azur i Omer su procvjetali od kako ste vi bili i objavili video jer im se konačno dešava nešto lijepo. Stalno dolaze neki ljudi koji im svašta donose i dječaci su sretni".

A nakon što je emitirana emisija, redakciji "Ispuni mi želju" javila se Rašida Huseinović, majka dvojice dječaka.

Pravdajući svoj odlazak u Njemačku time da je samo otišla zaraditi novac kako bi svojoj djeci osigurala bolji život, Rašida dalje piše:

- Vidjela sam video u kojem se kaže da moja djeca nemaju ništa da jedu i piju. Došla sam ovdje u Njemačku da radim, zaradim za svoju djecu i pošaljem im pare. Poslala sam pare da meni izvade papire kako bih došla kući, svojoj djci. Moram još čekati – piše Rašida insitirajući da se, kako je napisala, "obriše video na kojem su njena djeca".

No, njena priča se nikako ne podudara s onom koju imaju ova dvojica dječaka.

- Išli smo nekad kod dajdže, da pričamo, nekad dođemo, onda ona ne nazove i mi se vratimo kući - jedva nam priča Azur.

Od ukupno troje djece majka je odlučila da sa sobom povede petogodišnju Jasminu, koja braći jako nedostaje. Djeca su zbunjena kao i mi, jer ne možemo a da se ne upitamo kako neko može da ostavi svoju djecu i da krene u neki novi život bez njih?

Djeca ne žele skoro ništa, ništa osim majke koja ih i ne zove a mi im tu želju, nažalost, ne možemo ispuniti - piše Hayat.

U videu pogledajte tužnu priču dvojice dječaka.