Tridesetšestogodišnjoj Banjalučanki M.Č., koja je u igraonici "Zemlja čuda" u tržnom centru "Emporium" uhvatila za ruku i odgurnula djevojčicu koja se naguravala s njenim djetetom, izdan je prekršajni nalog, potvrđeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U subotu se banjalučkoj policiji obratila M.S. i prijavila da je njenu trogodišnju kćerku fizički napala nepoznata žena u toj igraonici.

- Izlaskom na lice mjesta policajci su utvrdili da je nepoznata ženska osoba, nakon što je vidjela međusobno naguravanje između djece, ušla u prostor za igru, te djevojčicu koja se naguravala sa njenim djetetom uhvatila za ruku i odgurnula je. Djevojčica je nakon toga pala u ograđeni prostor za igru, odnosno trampolinu - objasnili su iz policije.

M.Č. je, kako je potvrđeno, sama došla u Policijsku upravu Banjaluka.

Vaspitačica u igraonici "Zemlja čuda", gdje se i desio incident, nam je telefonski rekla da zasad ne može davati nikakve izjave u vezi sa događajem u igraonici jer je u toku policijska istraga, pišu "Nezavisne novine".

- Nikad nisam imala probleme u igraonici, ovo je prvi slučaj - tvrdi ona.

Žena koja se predstavila kao majka koja je zabilježena na kamerama negirala je da ju je policija tražila kako su prenijeli neki mediji, već da je sama otišla u policiju.

POVEZANO
Igraonica BL incident 19/12/2017PREPOZNAJTE LI MAMU IZ IGRAONICE? Udarila tuđe dijete, pa pobjegla! (VIDEO)

A kako piše ATV, žena im je rekla "da je nekoliko puta opominjala radnicu u igraonici da se djeca tuku i da je radnica kasno reagovala, a da se na snimku vidi samo dio onoga što se dešavalo u igraonici".

Psiholog Aleksandar Milić smatra da bi djeca trebalo da budu u kontaktu jedni s drugima, ali njihovi postupci u tom uzrastu nedovoljno su kontrolisani, zbog čega treba da su pod stalnim nadzorom.

- Prirodno je da roditelj stane u odbranu svog djeteta, ali nije u redu da se to nasiljem rješava. To je nekontrolisano i na kraju protivzakonito ponašanje i takva agresivnost je krajnje neprimjerena. Osoba koja je nekontrolisano impulsivna djetetu nikako ne daje pozitivan primjer - ističe Milić.

POVEZANO
Krađa cipelica u SCCMuškarac SNIMLJEN kako krade dječije cipelice iz igraonice u Sarajevu (VIDEO)