Dadilja Azra Ibrić (26) iz Gračanice, koja je osumnjičena da je trogodišnju djevojčicu koja joj je bila povjerena na čuvanje brutalno pretukla, nanijevši joj teške povrede, puštena je iz pritvora.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Babysitter krevetićOBJAVLJENO KAKO JE AZRA IBRIĆ (26) zlostavljala djevojčicu (3) koju joj je mama dala na čuvanje!

Podsjetimo, djevojčica je nakon premlaćivanja završila na UKC u Tuzli, gdje je bila zadržana na liječenju.

U međuvremenu je majka zlostavljane djevojčice stigla s privremenog rada iz Njemačke. Nakon što je dala iskaz u policiji i Centru za socijalni rad, preuzela je svoje dijete iz ove ustanove.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, za Dnevni avaz je izjavio da su u ovom slučaju prikupljeni svi materijalni dokazi i iskazi. Ibrić se tereti da je trogodišnjakinji nanijela teške tjelesne povrede i psihičke traume, odnosno da je počinila krivično djelo za koje je zaprijećena visoka kazna zatvora.

ŠOKANTAN SLUČAJ zlostavljanja djevojčice otkriven je 19.01. zahvaljujući komšijama koji su pozvali policiju. Taj dan u večernjim satima medicinski radnici, u pratnji policijske patrole odnijeli su trogodišnjakinju i ukazali joj prvu pomoć u Domu zdravlja.

Djevojčica je prevezena na Kliniku za hirurgiju UKC u Tuzli, gdje se oporavljala nekoliko dana, a onda je smještena u odgovarajuću ustanovu.

POVRATAK MAJKE. U međuvremenu je majka zlostavljane djevojčice stigla s privremenog rada iz Njemačke. Nakon što je dala iskaz u policiji i Centru za socijalni rad, preuzela je svoje dijete iz ove ustanove.

- Nakon što su se stekli potrebni uvjeti, majka je dijete preuzela iz ustanove i taj slučaj je za nas završen - navodi direktorica Centra za socijalni rad u Gračanici Jasminka Begović.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)