Dvadesetčetverogodišnji F.Z. iz Vukosavlja uhapšen je zbog sumnje da je si*ovao 18-godišnju djevojku u unajmljenoj sobi u sklopu prenoćišta na benzinskoj pumpi u Bosanskom Šamcu.

Djevojka je slučaj prijavila 21. decembra policiji u Bosanskom Šamcu navodeći i identitet napadača, koji je ubrzo pronađen i priveden. Kako se doznaje, radi se o mladiću koji živi i radi u Njemačkoj i povremeno dolazi u BiH. Oni su se poznavali iz viđenja, piše Avaz.

ČESTO KOMUNICIRALI. Međutim, posljednjih šest mjeseci su često komunicirali preko društvenih mreža. U tim kontaktima dogovorili su da se sastanu kada se on vrati u BiH.

Sastali su se na benzinskoj pumpi i prvi rezultati istrage ukazuju da djevojka nije pristala da s njim ima se*sualni odnos, već je na to bila prisiljena.

- On je tu iznajmio sobu i uspio je da je namami unutra tako što je od nje uzeo mobilni telefon. Potom ju je, pod prijetnjom, uveo u sobu i si*ovao. Nakon toga je sjeo u automobil Audi, njemačkih registarskih oznaka, i odvezao se. Poslije prijave naknadno ga je pronašla policija iz Modriče – navodi izvor blizak istrazi.

Dodaje da su radom na terenu inspektori uspjeli potvrditi navode iz prijave. Pronađeni su i dokazi da su osumnjičeni i žrtva u kritično vrijeme boravili na benzinskoj pumpi.

PREDAN TUŽIOCU. U PU Bijeljina navode da je cijeli slučaj prijavljen 21. decembra.

– Prema prijavi su postupili policijski službenici i operativnim radom na terenu F.Z. je lociran i uhapšen. Nakon kriminalističke obrade, predan je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu si*ovanja – izjavila je predstavnik za javnost PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj zatražio je da mu se odredi jednomjesečni pritvor. O prijedlogu odlučuje sudija za prethodni postupak dobojskog suda.