Ukoliko niste ljubitelj chata u «balončićima» na Facebook messageru – imamo loše vijesti za Vas – mobilni News Feed na najpopularnijoj društvenoj mreži uskoro bi mogao biti još više «messangeriziran»...

Naime, izgleda da Facebook testira tekst u «oblačićima» u komentarima na svojoj mobilnoj aplikaciji.

Novi format komentara na mobilnom Fejsu prvi je otkriven od The Next Webovog Matt Navarra, koji je primio screenshot s novim izgledom od jednog pratioca na Twitteru.

Facebook mobilni

Verzija korisničkog interfejsa je ponešto drugačija nego na Navarrinom screenshotu, imena prijatelja su, naime, locirana iznad «oblačića» s tekstom. Zasad izgleda da je mala grupa korisnika iOS-a primila bilo koju verziju ove promjene.

Navodno, Facebook želi da više socijalizira svoje korisnike i podstakne ih na veći broj komentara, te su se zbog toga u Zuckerbergovoj kompaniji toliko posvetili redizajnu komentara.

Iz samog Facebooka zasad su samo potvrdili da je riječ o uobičajenom procesu testiranja novih opcija, te da oni stalno rade na tome da ovu društvenu mrežu učine vizuelno atraktivnijom i podstaknu korisnike na komunikaciju.