Velika prašina podigla se nakon što je Portal Raport  jutros objavio vijest pod naslovom Načelnik Federalnog kriznog štaba Fahrudin Solak prisustvovao derneku u sarajevskom lokalu?!

Naime, Solak je za mnoge građane gotovo pa personifikacija restriktivnih mjera koje su uvedene kako bi se suzbilo širenje opasnog virusa COVID-19. Evo šta je pisao spomenuti portal:

- U jednom sarajevskom lokalu, preciznije na Ilidži, sinoć je održan "party" kojem je, sudeći prema fotografijama koje smo dobili, prisustvovao i načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak!?

ZABAVU je organiziralo nekoliko lokalnih pjevača koji su nastup prenosili uživo na društvenim mrežama. Prema onome što se vidi na snimku, u kadru se pojavljuju i po četiri osobe u isto vrijeme.

Na jednoj od fotografija koje smo dobili vidi se i Solak. Treba istaći da načelnik Štaba ima masku, kao i da sam stoji za stolom, očigledno držeći socijalnu distancu.

ODGOVOR SOLAKA. Međutim, u izjavi za sarajevski Avaz, sam Solak tvrdi da nije bilo nikakvog derneka i da su "u pitanju gluposti"...

- Nije tačno da sam bio navečer. Bio sam u tom lokalu preko dana, dok su ljudi renovirali. Slučajno sam se zadesio tu i nije bilo nikakvog derneka. To su gluposti!

(Doznajemo.com)