Bio je u svoje vrijeme najveći «lomitelj ženskih srca». Dejvid Brus Kasidi (David Bruce Cassidy), američki glumac, pjevač, autor muzike i gitarist preminuo je jučer u dobi od 67 godina života, nakon što je prije nekoliko dana hitno primljen u bolnicu zbog otkazivanja jetre i bubrega!

Široku popularnost donijela mu je uloga Keitha Partridgea, sina Shirley Partridge (koju je igrala njegova pomajka Shirley Jones), u muzičkom sitcomu iz 1970-ih «The Partridge Family», što je vodilo do toga da bude jedan od tinejdžerskih idola u tadašnjoj popularnoj kulturi. Kasnije je gradio karijeru i kao glumac i kao muzičar.

Prodao je milione nosača zvuka i bio fantazija miliona djevojaka, pišu mediji u povodu njegove smrti.

Cassidy je preminuo u bolnici na Floridi (SAD) zbog otkazivanja organa, koji su oslabili usljed dugogodišnjih problema s alkoholom.

Izvori iz familije potvrdili su za `TMZ` kako je David bio na aparatima od ponedjeljka.

David Cassidy (67)

David snimljen 1974. godine

Jedina mogućnost za preživljavanje, prema doktorima, bila je hitna transplantacija jetre i bubrega – ali on nije bio kandidat za istu zbog toga što je imao jako male šanse da preživi operaciju. Zbog toga je familija u utorak oko podneva dala saglasnost da se isključe aparati koji su ga održavali u životu. Skoro odmah nakon toga je preminuo.

Brojni članovi familije bili su pored njegovog kreveta u trenutku kad je umro, uključujući (polu)braću Shauna, Patricka i Ryana, njegovu djecu sina Beaua i kćerku Katie, rođake, a tu je bila i njegova bivša supruga Sue Shifrin-Cassidy.

David je bio sin glumca Jack Cassidyja i Broadwayske glumice Evelyn Ward. Rođen je 12.04.1050. godine.

(Doznajemo.com/A.N.)