Općinski sud u Visokom osudio je danas Amira Kovačevića (29) iz Zenice na četiri godine zatvora, zbog stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u decembru prošle godine na Glavnoj gradskoj magistrali (GGM) u Zenici, u kojoj je, usljed zadobivenih povreda, u bolnici preminula Ajna Strukan, u 28. godini života.

Ovu informaciju potvrdio je Samir Karahasanović, pravni zastupnik familije stradale Strukan.

POVEZANO
Ajna Strukan nesrećaTUŽNA VIJEST POTRESLA ZENICU: Nakon 5 dana borbe za život preminula djevojka Ajna Strukan (28)

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je vozač Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, naišao GGM-om i pokupio Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića na pješačkom prelazu.

Mlada Zeničanka hitno je operirana na Odjelu neurohirurgije, a zadobila je povrede karlice, vilice, ali i po život opasan izljev krvi u mozak.Nakon pet dana, nažalost, njeno srce prestalo je kucati i podlegla je povredama.

Karahasanović je izjavio da je familija stradale više nego ogorčena zbog ove presude.

- Prešao je ograničenje dozvoljene brzine, izazvao nesreću na pješačkom prelazu, ranije imao saobraćajne prestupe Također, povrijedio je dvije osobe, a potom je život izgubila mlada osoba - navodi Karahasanović, koji je najavio žalbu.

Amir Kovačević - Ajna Strukan

Ističe da namjerava tražiti od Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) da pišu žalbu Kantonalnom sudu u Zenici.

- Očekujemo pravičnu odluku Kantonalnog suda u Zenici. Porodica se skamenila kada je pročitana presuda. Ogorčeni su i ne mogu vjerovati. Očekivali su veću krivično-pravnu sankciju - zaključuje Karahasanović.

POVEZANO
Ajna Strukan dženaza 1BOLNU TIŠINU PREKIDALI SU UZDASI I PLAČ: Dok su ispraćali mladu Zeničanku Ajnu Strukan (28).. (FOTO)

(Doznajemo.com/Avaz.ba)