Familija 21-godišnjeg Nihada Demirovića iz Ostrošca, mladića koji je u subotu navečer poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Drežnici, obratila se medijima s apelom da se, kako navode, slučaj njegove pogibije ne zataška.

- Poštovana redakcijo, u teškom stanju i bolna srca vam se javljam ispred svoje porodice. Brat sam ubijenog Nihada Demirovića, preko vas želimo apelirati da se slučaj naše porodice ne zataška. Ubici mog brata kazaljka na satu je ostala na 147 km/h, prilikom preticanja na punoj liniji u oštroj krivini. Pored svega toga s njim je bila nevjenčana supruga i dvoje maloljetne djece. Apeliramo da se svi očevici koji su bili u neposrednoj blizini udesa ili u saobraćaju obrate porodici zbog bolje istrage - naveo je u svom pismu redakciji Večernjeg lista Zenaid Demirović, brat nastradalog Nihada.

Podsjetimo, tragična nesreća u kojoj je život izgubio Nihad Demirović dogodila se u subotu navečer u mjestu Drežnica između Jablanice i Mostara. Sudarili su se Opel Corsa kojom je upravljao Demirović i Audi A5 kojim je upravljao Vanja S. iz Sarajeva, a s njim u vozilu nalazila se supruga i dvoje maloljetne djece.

POVEZANO
Policija RS noć uviđaj rotacije 1NASTAVLJEN `NIZ UŽASA` NA BH. CESTAMA: Već 4. žrtva u samo 48 sati! Noćas poginuo Vukašin Mitrović

Prema rezultatima istrage, vozač Audija je vršio preticanje u krivini, a u tom je trenutku naišao Demirović u automobilu i došlo je do direktnog sudara.