Mladi hrvatski glumac Robert Budak, čija je matična kuća bilo Zagrebačko kazalište mladih, preminuo je danas u dobi od 27 godina ostavivši iza sebe familiju, prijatelje i kolege u ogromnoj tuzi i šoku!

Njegova je iznenadna smrt sve šokirala, a kolege se od Roberta opraštaju dirljivim porukama na društvenim mrežama.

- Ova fotografija je iz 2014. kada smo skupa glumili na klasi na ADU. Za mjesec dana smo trebali skupa početi raditi novu predstavu u ZKM, kojoj smo se oboje jako veselili. Danas nas je napustio dragi i beskrajno talentiran Robert Budak, iz interne zezancije zvan 'ujače'. Previše prerano. Ujače lijepo putuj', napisala je na društvenim mrežama Robertova kolegica Arija Rizvić.

Robert je igrao ulogu u novoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih Renea Medvešeka 'Huddersfield', čija je večerašnja izvedba otkazana.

Publika ga pamti po ulogama u predstavama 'Taksimetar', 'Romeo i Giulietta' te Mala kavana , a glumio je i u filmovima 'S one strane', 'Escape' i 'Zagreb Cappuccino'.

Nagrađen je 2017. Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame.

Robert Budak rođen je 21.03.1992. u Zagrebu. Nakon osnovne škole u Sesvetama, upisao je opću gimnaziju Tituša Brezovačkog. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje u devetom mjesecu 2011. godine. Preddiplomski studij završava 2015. godine. Uz filmove Zagreb Cappuccino (2014.) Vanje Sviličić i S one strane (2016.) Zrinka Ogreste, nastupao je i na Dubrovačkim ljetnim igrama (2014., 2015.). Manje epizodne uloge ostvario je u televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi, te je imao uloge u različitim radio dramama, emitiranim na Trećem programu Hrvatskog radija.