Željko Gulišija otkazao je punomoć Slađani Novoselnik, poznatijoj kao ‘fatalna ujna’, koja je u petak iznijela svoju obranu u slučaju u kojem je optužena za saučesništvo u ubistvu supruga Domagoja Novoselnika, prošlog ljeta na otoku Hvaru. Za zločin je optužen i njen 17-godišnji nećak, koji je ujaku zario nož u prsa.

U svojoj je odbrani Slađana navela kako joj je "nanesena velika nepravda". Iznijela je kako je u stravičnoj tragediji izgubila muža, a nakon svega završila je i u zatvoru. Prema svom je nećaku, tvrdi, gajila određene osjećaje, ali je znala da to nikamo ne vodi.

Pritom je negirala sve optužbe koje govore da je upravo ona nećaka nagovorila da se riješi Domagoja. Slađana je ponovila svoju tezu prema kojoj je u trenutku ubistva spavala a kada se probudila, sve bilo gotovo.

Slađana Novoselnik na sudu je zaključila da je imala nepravedan medijski tretman te da su je mediji unaprijed osudili. Iznošenje njene odbrane trajalo je puna tri sata, a osim ‘fatalne ujne’, svjedočili su i majka ubijenog Domagoja te kuma Slađane Novoselnik, piše Jutarnji list.