19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja «Kao nekad pred Božić 2018» zakazan je za 05.12.2018. godine u dvorani «DOM MLADIH» u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

- Direkcija Festivala «Kao nekad pred Božić» ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom i nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz Sarajeva i BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Općinom Primošten, Turističkom zajednicom Primošten i Turističkom zajednicom Grada Županja, s ciljem očuvanja hrvatskog kulturnog identiteta, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te razvoja kulturnog turizma i međudržavne kulturne suradnje – navode organizatori.

- Festival «Kao nekad pred Božić», kojeg je 2000. godine osmislio i utemeljio dr. sc. Marijo Pejić, već devetnaestu godinu zaredom okuplja zborove, klape, tamburaške skupine, te folklorne skupine koje predstavljaju božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije, kao i najpoznatija imena popularne i ozbiljne glazbe. Predstavljanje svjetovnih božićnih običaja i igara jedan je od primarnih ciljeva ove manifestacije, a naravno i unapređenje ukupnog nivoa i kvaliteta turističke ponude u Sarajevu i BiH, kroz promociju autentičnog bosanskohercegovačkog i katoličkog nasljeđa i vrijednosti. Zahvaljujući Organizacijskom odboru Festivala, sastavljenom od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, Udruzi «Facultas za prosperitet mladeži» i Udruzi «Libertas», i ove godine ponudit ćemo našim građanima jedinstven festival i kvalitetan kulturni sadržaj u dvorani «Doma mladih» u sarajevskoj 'Skenderiji', najavila je izvršna direktorica Festivala «Kao nekad pred Božić 2018» Ivana Krstanović.

KNPB 2018 plakat

(Doznajemo.com/Promo)