18. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja «Kao nekad pred Božić 2017» zakazan je za 06.12.2017. godine u dvorani «DOM MLADIH» u Sarajevu.

Direkcija Festivala «Kao nekad pred Božić» ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, koje prate ovogodišnji Festival «Kao nekad pred Božić», s ciljem očuvanja hrvatskog narodnog identiteta i sveukupne bosanskohercegovačke kulture.

- Za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije neophodna su inovativna produkcijska rješenja, rekoncipiranje i repozicioniranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima, što podrazumijeva i novi, adekvatan, prostorni ambijent. Budući ove godine slavimo značajan jubilej, odnosno osamnaesti rođendan festivala 'Kao nekad pred Božić', Organizacijski odbor Festivala, sastavljen od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, smatrao je da trebamo izići iz ustaljenih, uobičajenih produkcijskih okvira, odnosno pobjeći od organizacijske i produkcijske rutine. Upravo zato da bi naša publika i struka vidjeli nešto novo, neočekivano i drukčije, ove godine Festival realiziramo u dvorani 'Doma mladih' u sarajevskoj 'Skenderiji', koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. Mislimo da na taj način donosimo novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne priče, čiji je autor dr. sc. Marijo Pejić», izjavila je PR Festivala Ivana Krstanović.

Ulaznice za festival trebaju biti puštene u prodaju od 27.11.2017. godine.

(Doznajemo.com)