Slavnu glumicu i pjevačicu Oliveru Katarinu, umjetnicu kojoj se divila Evropa sedamdesetih i osamdesetih, prodaje namještaj kako bi platila račune.

- Moje siromaštvo je dokaz mog dostojanstva - izjavila je glumica, koja je prije nekoliko dana prodala još jedan komad dragocjenog namJeštaja kako bi platila račun za struju.

Nekada najveća zvijezda jugoslovenskog filma živi u iznajmljenom stanu nadomak hrama Sv.Save. Dok pokazuje svoj avetinjski prazan garderober i rukopis nove knjige, bez gorčine kaže da živi u svojevrsnoj izolaciji i da je nisu zvali za 50 godina od premijere "Skupljača perja".

Zbog sina Maneta, kojeg je rodila u braku sa političarem Miladinom Šakićem, odrekla se svjetske karijere.

- Dozvolite da budem neskromna pa da kažem da spadam među one malobrojne glumice koje zaista pjevaju, ne pozajmljuju ničiji glas. Posle velikog uspeha u Cannesu sa filmom počela je moja muzička karijera. Nastupila sam 72 puta u pariskoj "Olimpiji". Ne znam da li je to neko ponovio. Svojim koncertima dva puta sam otvarala Kanski festival, snimala ploče u Francuskoj, Japanu, gostovala sam po svim većim televizijama u svijetu - izjavila je Olivera.

Čuvena glumica je otkrila kako je jedno vrijeme imala samo dvije haljine i da je izlazila u sinovljevim patikama na ulicu.

- Namjerno sam to radila da pobijedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obična i kako izgledam. Ali činjenica je da je to bilo u vrijeme moje baš velike muke i bijede. Zbog ponosa ni od koga ništa nisam tražila. Tako je i sada, kada rasprodajem pokućstvo i uspomene kako bih platila račune. Ne želim o tome da pričam i sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: "Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva“ – na kraju će Olivera Katarina.