Novozelandski milioner i poznati nautičar Neville Crichton plovi Jadranom na 46 metara dugoj jahti Como u društvu 38-godišnje supruge Nadi Hasandedić i prijatelja. Snimljeni su na Hvaru.

74-godišnji milioner sredinom petog mjeseca je oženio mlađu manekenku bosanskohercegovačkog porijekla, kćerku legendarnog Mostarca, Mugdima Hasandedića Mugde, koji je davne 1957. otišao u Australiju. Procjenjuje se da je vjenčanje koštalo oko milion dolara, što je gotovo sitnica za 400 miliona teškog Crichtona. Nadi je prije ulaska u brak bila menadžerica u Christian Dioru.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Neville Crichton - Nadi Hasandedic pozivnicaSVE O HERCEGOVKI (38) KOJA SE UDAJE ZA MILIONERA IZ AUSTRALIJE (72): Odakle je, ko joj je otac...

POVEZANO
Nadi vjenčanje 5Za 34 godina starijeg bogataša iz Australije: HERCEGOVKA SE U SUBOTU UDALA NA "VJENČANJU IZ SNOVA"

Milioneru je 1978. dijagnosticiran rak grla, a nakon čak 30 operacija doktori su mu rekli da više nikad neće moći govoriti. Ipak, usprkos lošim prognozama, a zahvaljujući eksperimentalnoj operaciji u Indianapolisu, progovorio je nakon što su mu među prvima u svijetu ugradili umjetni larinks.

Bogatstvo je stekao uvozom i prodajom luksuznih automobila, a velika strast su mu automobilske trke i jedrenje.

- Upoznali smo se preko nekih prijatelja, slučajno na ručku jednog Božića. Nismo mislili da će se između nas dogoditi nešto više od prijateljstva, pogotovo zbog razlike u godinama, ali, eto, dogodilo se, jer sam shvatila da su njegov izgled i godine nebitni, izjavila je Nadi u jednom ranijem intervjuu.

POVEZANO
Nadi Hasandedić vjenčanjeHERCEGOVKA (39) PRIZNALA ZAŠTO SE UDALA za 34 godine STARIJEG bogataša: "On i ja smo..."

POVEZANO
Neville Crichton - Nadi HasandedicEvo šta je tražila za vjenčanje! BOSANKA N. HASANDEDIĆ (38) UDAJE SE ZA 34 GODINE STARIJEG MILIONERA

Nadi Hasandedić jahta 1