Rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Doboj načinilo je ozbiljan propust u aranžiranju prostorije za susret predstavnika Islamske zajednice sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom, kada su istaknute samo zastava IZ u BiH i bosanskohercegovačkog entiteta RS, navedeno je iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

- Islamska zajednica ovo smatra ozbiljnim propustom, zbog čega se izvinjava svim svojim članovima i pripadnicima, a unutrašnjim procedurama će biti ustanovljena odgovornost nadležnih organa Islamske zajednice. Istovremeno, Islamska zajednica pozdravlja susrete i saradnju predstavnika Islamske zajednice sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini kako bi se osigurala prava građana muslimana na svakom dijelu njene teritorije,  dodaje se.

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravio je jučer u zvaničnoj posjeti Doboju. Najprije je posjetio Islamski centar u izgradnji, u kojem se sastao s domaćinom Bajrom ef. Džafićem, glavnim imamom MIZ Doboj, te je za dovršetak ovog višenamjenkog objekta donirao 100.000 konvertibilnih maraka (preračunato, preko 50.000 eura)

Ovaj objekt dugo se gradi u fazama, a pomoć su do sada pružili Federalno ministarstvo raseljenih i izbjeglih osoba i Grad Doboj. Gradnja košta 1,3 miliona maraka.

Dodik Doboj Islamski centar 11/12/2019 (1)

Dodik s domaćinima u Doboju (Foto: H. Čalić)

- Uvijek sam bio za to da se omogući rad vjerskih zajednica. Nama je sada najpotrebniji mir, stabilnost povjerenje među ljudima - izjavio je Dodik. 

Dodik Doboj Islamski centar 11/12/2019 (1)

Gradnja Islamskog centra u Doboju je, inače, pri kraju.

Njemu se ovom prilikom obratio i muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović i kandidirao još jedan objekt, ali u Banjaluci, gradnju medrese.

POVEZANO
Dodik Ankara Merhaba askeriMIJEŠANI BRAKOVI: Prapranena Milorada Dodika zvala se Suada, a bila je udana za Vukoslava?