Građanin Almir Arnaut-Belli na svom je profilu objavio uznemiravajuću priču:

- Poštovani građani Tuzle, pozivam vas na pažnju za svoju djecu, njihove mobitele, bicikla, dragocjenosti... jer ovaj SPECIJALAC hara u blizini njih.

Policija ga zasad pušta, što ga ohrabruje i ponaša se kao da je nedodirljiv. Ko krade od djece, možda je spreman i ubiti to djete.

Ovo vam pišem jer sam obavio razgovor s njim na miran i ljudski način, bez sile, argumentima i činjenicama. Pobjegao je i uzeo kamen da me napadne.

Ako nije svjestan posljedica svojih postupaka ima i za to mjesto predviđeno zakonom... Zasad, sve policije nisu u stanju zaustaviti dječijeg kriminalca, stepenica dalje je na vama i on se zove ADIS KURAHOVIĆ i poznaje ga i policija jer kakva su vremena došla možda i neki od njih koriste njegove usluge - naveo je, između ostalog Arnaut, koji se potpisao kao predsjednik VELIKE DJECE.

Belli Adis Kurahovic 1

Zanimljivi su i komentari:

Gospodin Muaz Hasić tako piše:

- Znam ga od kada se rodio... Država ga natjerala da to sve radi... Kao mali nije imao u školi šta da jede dok su druga djeca jela. Odrastao u neimaštini, jer mu njegovi nisu radili... To sad sve što radi šta god da Beli uradiš ne mozeš promijeniti dok mu robija i godine iskustva ne kliknu u glavu da ne vrijedi. Dijete mora na rehabilitaciju psihičku, a kakva nam je država do tad il` će nekog ubit il` će ga neko ubiti.

Gospođa Sanela Nermin Hodžić tvrdi:

- Mom sinu koji ima devet godina je prošle godine ukrao telefon na stadionu. Ja sam policiji rekla i ime i prezime i pokazala ovu istu sliku i još uvijek nisu u stanju da bilo šta poduzmu, a njega su samo ispitali i pustili da krade i dalje.

POVEZANO
Jagodina haustor šamaranje delinkventaDA LI JE MAMA (37) u Jagodini smjela išamarati 15-godišnjeg klinca koji je MALTRETIRAO NJENO DIJETE?

(Doznajemo.com)