Uprkos naporima ljekara i ostalog medicinskog osoblja bolnice "Dr Mladen Stojanović" koji su činili sve da saniraju teške povrede koje je zadobio, noćas oko 1 sat je preminuo hrabri prijedorski policajac ranjen u pucnjavi u mjestu Gornja Ravska (Prijedor, BiH).

RTRS je javio da je Marko Šabić prvo nožem napao oca Veselka a potom pucao iz lovačke puške na policajca Slađenka Tubina, koji je došao na intervenciju.

Šabić je lišen slobode, a njegov otac i ranjeni policajac hitno preveženi u prijedorsku bolnicu.

Marko Šabić FOTO

Mještani tvrde da je ovom napadu svjedočila i Šabićeva maloljetna kćerka.

Navodno je pogođeni policajac odmah pao na zemlju, ali da je uspio ustati na noge.

– Vidjeli smo da mu je stomak pun sačme – dodaju mještani.

Očevici navode da su policajci plakali kada su vidjeli u kakvom je stanju njihov kolega Slađenko Tubin.

Očekuje se kako će protiv Marka Šabića iz Prijedora danas biti podnesen izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je ubio policajca Slađenka Tubina i pokušao ubiti svoju suprugu.

Sve se desilo juče u mjestu Gornja Ravska kod Prijedora kada je osumnjičeni sa svojom porodicom, suprugom, sinom i kćerkom, došao na uskršnji ručak u kuću svojih roditelja.

Navodno se Šabić sukobio sa majkom i ocem, nakon čega je ranio oca koji je pokušao odbraniti majku.

Njegov sin je potom odvezao djeda u Hitnu pomoć, a Šabić se sakrio u kupatilo. U međuvremenu je stigla policija, a policijski službenik Slađenko Tubin je pokušao da pregovara sa Šabićem. Potom je, kako tvrde komšije, osumnjičeni izašao iz kupatila, pucao iz lovačke puške na policajca, pa je počeo da puca na članove porodice koji su pobjegli u šumu, u blizini porodične kuće. Tubin je zadobio povrede u predjelu stomaka, a jedan metak je pritom okrznuo njegovu maloljetnu kćerku.

Marko Šabić FOTO

Tubin je nakon ranjavanja vozilom Službe hitne pomoći prevežen u Opštu bolnicu Prijedor.

Srna je nezvanično objavila da je Šabić napao svoju suprugu, koja ga je nazvala narkomanom.

Osumnjičeni je bio poznat kao nasilnik i često se sukobio sa ocem, uglavnom oko zemlje. Inače, kako pišu "Nezavisne novine", obojica su bili lovci.

Šabić je i ranije ulazio u sukob sa policajcima te se, prema izjavama mještana, dešavalo da dođe u Policijsku stanicu i šamara policajce.

Viđan je i kako hoda nag po javnim mjestima te se dovodi u vezu sa korištenjem narkotika.

U Gornjoj Ravskoj živi i Šabićev sin, dok njegova supruga radi u inostranstvu.