Serijski ubica Edin Gačić (43) ubijen je u okršaju s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), potvrdio je za federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mevludin Halilović za agenciju Patria je precizirao kako su u akciji učestvovali sarajevski policajci koji su u mjestu Lepenica prema Kiseljaku uočili trag koji ih je odveo do Gačića nakon trodnevne potrage.

Gospodin Zijad Beganović, zvani Rojnik, čuo je pucnjavu. Kako tvrdi, vatreni obračun policije i ubice desio se u blizini njegove lovačke kolibe.

- Čuo sam pucnje i istrčao iz kuće s puškom. Zaista sam se uplašio, nisam znao šta se dešava, ali znao sam da je Edin Gačić u bijegu. U neposrednoj blizini moje kolibe čulo se desetak kratkih rafala, ispred sam vidio i pripadnike policije - izjavio je Rojnik.

ZAVRŠEN LOV NA ČOVJEKA GAČIĆ

Foto: Veliki broj pripadnika policije došao je na lice mjesta, blokirano je veliko područje

U razmjeni vatre Gačić je ubijen, a jedan policajac je zadobio povrede koje su, kako je naveo komesar, lakše prirode.

Sarajevski specijalci ubili su Edina Gačića, koji je pucao na njih u lepeničkom naselju Medvjedice kod Kiseljaka. 

Kako otkriva izvor blizak istrazi, Gačić je pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio. Naime, jedan hitac je okrznuo specijalca kojem je na licu mjesta ukazana pomoć i ne radi se o ozbiljnoj povredi. Kada su ga okružili specijalci, on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena.

ZAVRŠEN LOV NA ČOVJEKA GAČIĆ

ZAVRŠEN LOV NA ČOVJEKA GAČIĆ

ZAVRŠEN LOV NA ČOVJEKA GAČIĆ

Prema nezvaničnim informacijama, kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića.

Prema tvrdnjama mještana, na području Medvjedica čula se rafalna paljba.

POVEZANO
Gačić stan Banjaluka FOTOKOMŠINICA OTKRIVA KAKAV JE UBICA GAČIĆ BIO KAO DIJETE: Pa, ovo je nevjerovatno!!!

Gačić tereti se za ubistvo Suada Sultanića u mjestu Podorašac pored Konjica prošlog ponedjeljka, kao i za ubistvo policajca Mahira Begića u petak u mjestu Suhodol pored Tarčina. Begić je pronađen mrtav u subotu navečer, a ustanovljeno je da je ustrijeljen s četiri metka iz, kako je pokazala istraga, istog oružja iz kojeg je ubijen i Sultanić.

Ranije, Gačić je 1999. godine osuđen za ubistva saborca, koje se dogodilo nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH, a tokom dopusta iz zeničkog zatvora, 2002. je ubio i svoju majku, za šta mu je izrečena objedinjena kazna od 20 godina zatvora, koju je izdržavao u Zenici i u Bihaću. Na slobodu je pušten u sedmom mjesecu 2017. godine, nakon odsluženja 15-godišnje kazne.

POVEZANO
Gačić potragaDossier Edina Gačića LEDI KRV U ŽILAMA!! Bilo je pitanje dana kad će OPET NEKOG UBITI?