Nešto nakon 22 sata u utorak, iz šume je izvučeno tijelo Edina Gačića (43), višestrukog ubice u bijegu, koji je likvidiran u obračunu s policijom!

U poslijepodnevnim satima Gačić, koji je primjećen u šumi, oglušio se na pozive policije da se preda. Poslije toga je došlo do razmjene vatre u kojoj je ubica likvidiran. Navodno je Gačić uočen prilikom češljanja terena, odnosno da nisu imali dojavu da se nalazi baš na tom dijelu. Na mjestu gdje je lociran bilo je dosta granja koje je navukao, kao i sijena na kojem je ležao.

Lepenica policija hvatanje Gačića 12/02/19g

Cijelo vrijeme se skrivao u brdovitom dijelu između Lepenice i Suhodola, a nije isključena ni mogućnost da se skrivao u nekoliko napuštenih vikendica i jednoj štali koje se nalaze u blizini.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara je posjetio pripadnike Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo koji su učestvovali u akciji lociranja i neutraliziranja Gačića, među kojima je i policijski službenik koji je lakše ranjen pri razmjeni vatre sa osumnjičenim.

- Posjetio sam naše specijalce i našeg ranjenog heroja. Lakše je ranjen. Hvala Bogu, dobar je. Ima osmijeh na licu. Drago mu je što je ova akcija dobro završena, što niko drugi nije povrijeđen. Mi smo se pribojavali, s obzirom na profil ubice za kojim smo tragali, da ne ubije još nekog od naših policajaca. U razmjeni vatre, prvi je Gačić pucao – izjavio je Čampara.

Lepenica policija hvatanje Gačića 12/02/19g

Foto: Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara je na svom Facebook profilu objavio dvije fotografije sa specijalcima MUP-a Kantona Sarajevo koji su likvidirali višestrukog ubicu Edina Gačića nakon osam dana potrage